Ladataan Tapahtumat

« Kaikki osatapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Machines – työssä ilman oikeuksia

21.4.2018 kello 12:0014:00

luokka 13 (1. krs)

Rahul Jainin palkittu dokumenttielokuva ”Machines” vie katsojan intialaiseen tehtaaseen, jossa kankaat saavat kauniit värinsä ja jossa tuhansien kilometrien päästä tulleet lukutaidottomat miehet työskentelevät hyvin kyseenalaisissa olosuhteissa. Tehtaan labyrintin pimeyden keskellä lian ja kemikaalien ympäröimät työläiset kaipaavat kipeästi unta. Keskeytyksettä jyskyttävät koneet suoltavat tekstiilejä merkkivaatteiden valmistajille. Olosuhteet muistuttavat maailmasta, jossa ei ole ay-liikettä, eettisiä työolosuhteita tai työajan rajoituksia.

Elokuvan jälkeen sen herättämistä kysymyksistä ovat keskustelemassa ohjaaja Rahul Jain, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASKin viestintäsuunnittelija Katri Blomster sekä Hankenin tohtoriopiskelija ja yritysvastuun asiantuntija Eva Nilsson. Keskustelua moderoi dokumenttielokuvaohjaaja, taiteen tohtori Timo Korhonen. Mitä voimme tehdä, miten voimme vaikuttaa muutokseen?

Elokuva on tekstitetty suomeksi. Keskustelu käydään englanniksi.

MACHINES Ohjaus ja käsikirjoitus: Rahul Jain
Intia, Saksa, Suomi Kesto: 71 min

Elokuva esitetään myös Dokumenttikillan tapahtumassa maanantaina 23.4. klo 17 elokuvateatteri Andorrassa.  Myös siellä on esityksen jälkeen keskustelu, joka puolestaan painottuu elokuvanteon valintoihin ja ammattilaiskysymyksiin.

Järjestäjät:
Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK ry
Dokumenttikilta ry
Kirkon yhteiskunnallisen työn työntekijät ry
Helsingin seurakuntien yhteiskunnallinen työ
3+1 -ryhmä

Share

Tiedot

Päivämäärä:
21.4.2018
Aika:
12:00–14:00
Teema:

Järjestäjät

Kytky – Kirkon yhteiskunnallisen työn työntekijät
3+1 -ryhmä
Dokumenttikilta
Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK ry

Tapahtumapaikka

luokka 13 (1. krs)
Share