Ladataan Tapahtumat

« Kaikki osatapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

EU:n Green New Deal

5.5.2019 kello 15:0016:30

Juhlasali (2. krs)

Kansalaisilla on jälleen mahdollisuus ohjata EU:n kehitystä haluamaansa suuntaan toukokuun lopussa pidettävissä Euroopan parlamentin vaaleissa. Miten valmiita suomalaiset ehdokkaat ovat mittavaan muutokseen ekologisen kestävyyden ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden saavuttamiseksi?

Miltä näyttäisi eurooppalainen Green New Deal eli kokonaisvaltainen muutos ympäristökriisin välttämiseksi niin, että myös yhteiskunta muuttuu samalla sosiaalisesti oikeudenmukaisemmaksi.* Pariisin sopimuksen mukainen 1.5 asteen Eurooppa ei olisi se sama Eurooppa, jossa elämme nyt. Siirtymä ympäristövastuun kantavaan yhteiskuntaan vaatia mittavia uudistuksia yhteiskunnan rakenteissa ja talouden toiminnassa. Ilmastotoimista puhuttaessa on tärkeää puhua myös talouden ja ajattelun rakenteiden muutoksista.

Ratkaisukeskeisessä paneelissa kuljetetaan ilmastokeskustelua harppauksin talouspolitiikan piiriin ja tuodaan pöydälle myös harvemmin esillä olevia ratkaisuja. Mukana paneelissa mm. Sirpa Pietikäinen, Mia Haglund, Husu Hussein ja Saara Hyrkkö. Ehdokkaita haastavat Jussi Ahokas (jälleenrakennuksen rahoitus EU:n näkökulmasta ja EKP:n rooli), Henri Wiman (kestävä hyvinvointi – eurooppalainen post-growth kirje) sekä Marko Ulvila (tuotannon ja kulutuksen vähentäminen).

Tapahtumaa voi myös seurata livenä Vasemmistofoorumin fb-sivujen kautta.

 

Järjestäjät:
Kohtuusliike
Vasemmistofoorumi
Ajatuspaja Visio

Share

Tiedot

Päivämäärä:
5.5.2019
Aika:
15:00–16:30
Tapahtumaluokat:
,

Järjestäjä

Kohtuusliike

Tapahtumapaikka

Juhlasali (2. krs)
Share