Ladataan Tapahtumat

« Kaikki osatapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Fennobahia

21.4.2018 kello 16:0017:30

luokka B1 (pohjakerros)

Tule ideoimaan Brasilian osavaltio Bahian ja Suomen ruohonjuuritason kansalaistoiminnan välistä vuoropuhelua! Tavoitteena on yhteiskunnallisesti vaikuttava yhteistyö, joka sekä muistaa aikaisemmat kamppailut, että katsoo tulevaisuuteen!

Fennobahia

Suomalaisia yhdistää Brasilian osavaltio Bahiaan selluteollisuus: Suomen valtion Stora Enson kautta osaomistama Veracel tuottaa siellä suurimittaisesti eukalyptusmonokulttuureihin perustuvaa sellua. Tällä tuotannolla on merkittäviä vaikutuksia alueen ympäristöön ja sen kulttuurisesti rikkaaseen väestöön.

Vaikka materiaalinen yhteys Bahian ja Suomen välillä on merkittävä, niiden kansalaisyhteiskuntien välinen vuorovaikutus on jäänyt vaisuksi. Kuinka ylittää pitkän välimatkan sekä kieli-, kulttuuri- ja globaalien luokkaerojen muodostamat esteet?

Suomalaiset ja brasilialaiset liikkeet, järjestöt, toimittajat ja tutkijat ovat toimineet Suomi – Bahia -dialogin sillanrakentajina välittäen tietoa selluteollisuuden toiminnan epäkohdista Bahialla, verkostoituen keskenään ja pyrkiessään vaikuttamaan ylikansallisen teollisuuden toimintakulttuuriin. Ovatko nykyiset keinot, aktiivisuus ja resurssit tyydyttäviä Brasilian nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa? Entä kuinka suomalaiset toimijat voisivat parhaiten jatkaa tiedotus- ja vaikuttamistyötään julkisen tuen kavennuttua? Kuinka vastata uusien teknologioiden, kuten geenimanipuloitujen eukalyptuspuiden käytön luomiin haasteisiin?

Työpajassa ideoimme Bahian ja Suomen ruohonjuuritason kansalaistoiminnan välistä vuoropuhelua. Tavoitteena on yhteiskunnallisesti vaikuttava yhteistyö, joka sekä muistaa aikaisemmat kamppailut, että katsoo tulevaisuuteen.

Työpajan aikataulu:

16-16.45:
-Lyhyt esittely: Stora Enso Bahialla ja ylipaikallisen poliittisen vaikuttamisen välttämättömyys, Mikko Lipiäinen
-Vihreät aavikot – Desertos Verdes (2017) -dokumentin näytös

16.50-17.30:
-Transatlanttinen aivomyrsky: Villit ja käytäntöön valjastetut ideat toisiaan inspiroimassa
-Loppukeskustelu ja yhteenveto

Tilaisuuden järjestää kuvataiteilija Mikko Lipiäinen osana Pixelachen Parasite Radio -hanketta yhteistyössä Etelä-Bahialla toimivien tietotekniikan kierrätyshanke Bailuxin ja metsäpuutarha ITAPECOn kanssa.

Parasite Radio
https://www.pixelache.ac/projects/parasite-radio

Bailux
https://bailux.org

mikko.lipiainen@gmail.com

Share

Tiedot

Päivämäärä:
21.4.2018
Aika:
16:00–17:30
Teema:

Tapahtumapaikka

luokka B1 (pohjakerros)
Share