Ladataan Tapahtumat

« Kaikki osatapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Keskustelu Kirjeitä tulevaisuudesta –keskustelusta

21.4.2018 kello 16:0017:30

luokka 23 (2. krs)

Siemenpuu-säätiö ja Kustannusosakeyhtiö Sammakko julkaisivat viime syksynä kirjeenvaihtokirjan ”Kirjeitä tulevaisuudesta – Ääniä maapallon säästymisestä”. Kirja sisältää dialogeja, joissa etelän ja pohjoisen asukkaat kirjoittavat toisilleen ja pohtivat meitä kaikkia koskettavia ongelmia kuten ilmastonmuutosta ja ympäristötuhon uhkaa, kuuntelevat toisiaan ja etsivät ongelmiin ratkaisuja.
www.siemenpuu.org/fi/publication/kirjeita-tulevaisuudesta

Syksyllä järjestettiin myös Koneen säätiön tukema kirjakiertue, johon osallistuivat suomalaisten kirjeenvaihtajien lisäksi intialainen baiga-alkuperäiskansaan kuuluva Ujayaro Bai, nigerialainen runoilija ja vaihtoehto-Nobeliksi kutsutun Right Livelihood Awardin voittaja Nnimmo Bassey, iranilainen shahsevan nomadiheimosta tuleva tutkija Taghi Farvar, venäläinen ekoyhteisöaktiivi ja tutkija Antonina Kulyasova, filippiiniläinen feministi ja maaoikeusaktivisti Judy A. Pasimio sekä brasilialainen kilombo-yhteisöstä tuleva tutkija ja aktivisti Davi Pereira Júnior.

Sosiaalifoorumin keskustelu jatkaa siitä, mihin kirjassa ja kiertueella päästiin. Avoimeen keskusteluun osallistuvat kirjan toimittanut tutkija-kirjailija Antti Salminen sekä muutamia suomalaisia kirjeenvaihtajia ja kirjakiertueen tapahtumissa tapahtumissa mukana olleita ihmisiä. Kiertuetta kuvannut dokumentintekijä Mika Koskinen näyttää muutamia tunnelmakuvia ja keskusteluaihioita kiertueelta. Onnistuiko kirja ja kiertue tavoittamaan uusia yleisöjä? Miten kirjan  sanomaa voitaisiin viedä eteenpäin? Kirjan lukijat ja siitä kiinnostuneet ovat tervetulleita keskustelemaan ja esittämään kommenttejaan ja kysymyksiään. Kirjaa on saatavilla tilaisuudessa.

Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/557090114661274

Katso kaikki Siemenpuun tapahtumat Siemenpuun kotisivuilta: https://www.siemenpuu.org/fi/event

Järjestäjät:
Siemenpuu-säätiö, www.siemenpuu.org
Kohtuus vaarassa -liike, www.kohtuusvaarassa.com

Share

Tiedot

Päivämäärä:
21.4.2018
Aika:
16:00–17:30
Teema:

Tapahtumapaikka

luokka 23 (2. krs)
Share