Ladataan Tapahtumat

« Kaikki osatapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mielenterveysviidakossa-lautapeli

4.5.2019 kello 16:0017:30

luokka 31 (3. krs)

Millaista mielenterveystoipujan elämä on yhteiskunnassa ja palveluviidakossa?

Mielenterveysaktivismiryhmä Koalan kehittämä Mielenterveysviidakossa-peli havainnollistaa mielenterveyden häiriöiden kanssa elävien nuorten aikuisten arkea ja kamppailua byrokratian rattaissa. Peliä varten on kerätty aitoja kokemuksia eri tahoilta.

Pelin juonena on päästä pelilaudalla liikkuen kotoa omaan elämään, keräten samalla riittävä määrä voimavaroja kuvaavia lusikoita. Matkan varrella seikkaillaan arjen sattumuksissa, terveyskeskuksessa, viraston luukulla, terapiassa, sairaalassa, baarissa sekä vastaillaan mielenterveyteen ja kuntoutumiseen liittyviin kysymyksiin, sekä lasketaan lusikoita ja rahoja. Peliin tuo lisäjuonta tarve hankkia esimerkiksi lääkärintodistus tai sairausdiagnoosi.

Pelin pääasiallisena tarkoituksena on johdattaa pelaaja mielenterveystoipujien arkeen ja toipujien kohtaaman byrokratian määrän ja monimutkaisuuden äärelle. Tietokilpailukysymykset puolestaan lisäävät pelaajien tietoisuutta muun muassa sosiaalietuuksista ja julkisen terveydenhuollon palveluista.

Peli sekä viihdyttää että avartaa pelaajien näkemystä mielenterveystoipujien elämästä. Se sopii kaikille henkilökohtaisesta taustasta riippumatta

Tapahtuma Facebookissa

 

Järjestäjät:

Share

Tiedot

Päivämäärä:
4.5.2019
Aika:
16:00–17:30
Tapahtumaluokat:
,

Järjestäjä

Koala-ryhmä

Tapahtumapaikka

luokka 31 (3. krs)
Share