Ladataan Tapahtumat

« Kaikki osatapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mielenterveysviidakossa-lautapeli

21.4.2018 kello 12:0013:30

luokka 33B (3. krs)

Millaista mielenterveyskuntoutujan elämä on yhteiskunnassa ja palveluviidakossa?

Mielenterveysryhmä Koalan kehittämä Mielenterveysviidakossa-peli havainnollistaa mielenterveysongelmien kanssa elävien nuorten aikuisten arkea ja kamppailua byrokratian rattaissa. Peliä varten on kerätty aitoja kokemuksia eri tahoilta.

Pelin juonena on päästä pelilaudalla liikkuen kotoa omaan elämään, keräten samalla riittävä määrä voimavaroja kuvaavia lusikoita. Matkan varrella seikkaillaan arjen sattumuksissa, terveyskeskuksen psykiatrian poliklinikalla, viraston eri luukuilla, terapiassa, sairaalassa, katkolla, baarissa sekä vastaillaan mielenterveyteen ja kuntoutumiseen liittyviin kysymyksiin, lasketaan lusikoita ja rahoja. Peliin tuo lisäjuonta tarve hankkia esimerkiksi lääkärintodistus, sairausdiagnoosi tai vaikkapa sairauspäivärahaa.

Pelin pääasiallisena tarkoituksena on johdattaa pelaaja mielenterveyskuntoutujien arkeen ja kuntoutujien kohtaaman byrokratian määrän ja monimutkaisuuden äärelle. Tietokilpailukysymykset puolestaan lisäävät pelaajien tietoisuutta muun muassa sosiaa-lietuuksista ja julkisen terveydenhuollon palveluista.

Järjestäjät:
Koala-ryhmä, www.facebook.com/koalaryhma/

Share

Tiedot

Päivämäärä:
21.4.2018
Aika:
12:00–13:30
Teema:

Tapahtumapaikka

luokka 33B (3. krs)
Share