Ladataan Tapahtumat

« Kaikki osatapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Muutetaan ruokajärjestelmää! Suomen CSA-verkoston perustamiskokous

5.5.2019 kello 11:0012:30

luokka 44 (4. krs)

Suomessa on noin 13 kumppanuusmaatalouden aloitetta (Community Supported Agriculture, CSA), jotka toimivat erilaisilla sopimus- ja yhteistyön malleilla. Haluamme vahvistaa olemassa olevien aloitteiden välistä yhteistyötä ja antaa työllemme enemmän näkyvyyttä perustamalla Suomen CSA-verkoston. Verkosto tulee toimimaan osana kansainvälistä CSA Urgenci -verkostoa ja Nyeleni-prosessia (International Movement Around Food Sovereignty).

Perustamiskokoukssa määrittelemme mitkä ovat Suomen CSA-verkoston poliittiset tavoitteet. Tätä varten valmistelussa on ennen kokousta luonnos, joka perustuu Urgencin materiaaliin. Suomen CSA:n poliittiset tavoitteet lanseerataan session aikana Ruokamanifestin muodossa. Manifestissa huomioidaan Suomen ja pohjoismaiden erityistarpeet tulevaisuuden ruokapolitiikan suhteen. Ruokamanifestin tarkoituksena on antaa näkyvyyttä vaihtoehtoisen ruokatalouden kehittäjille ja voimaannuttaa ekologisesti kestävämmän ja oikeudenmukaisemman ruokajärjestelmän parissa työskenteleviä toimijoita. Tervetuloa kuulemaan, kommentoimaan ja allekirjoittamaan Ruokamanifesti session aikana!

Suomen CSA-verkosto voi tehdä erilaisia asioita yhdessä tulevaisuudessa. Olemme identifioineet kaksi yleistä aluetta, joista aloittaa.

1. Enemmän näkyvyyttä kaikille CSA-toimijoille!

Jokainen CSA-toimija tarvitsee enemmän ja parempaa viestintää. Sen sijaan, että me kaikki yritämme saada omaa hiljaista ääntämme kuuluviin, huudetaan yhdessä. Tehdään yhteinen CSA-verkkosivu, jolta on ohjaus jokaiseen toimijaan.

Kohderyhmänä ovat kaikki Suomen CSA-toimijat, jäsenet ja potentiaaliset jäsenet, media, tutkijat, päättäjät ja kaikki, jotka ovat kiinnostuneita ekologisesti ja sosiaalisesti oikeudenmukaisesta ruoantuotannosta.

Nettisivujen kautta on tarkoitus nostaa CSA:n yhteiskunnallista näkyvyyttä ja statusta, perustella, miksi CSA voi mahdollistaa muutosta kohti ekologisesti ja sosiaalisesti oikeudenmukaisempaa ruokajärjestystä ja miksi ruoka kannattaa hankkia kumppanuusmaataloutta harjoittavalta toimijalta. Nettisivut mahdollistavat yhteisisten kampanjoiden, kuten kuten vuotuisen CSA-teemapäivän, toteuttamisen ja niistä tiedottamisen. Nettisivuilla on tarkoitus esitellä kansainvälisiä toimijoita ja luoda yhteyksiä heihin. CSA-toimijoiden yhteinen ruokamanifesti julkaistaan myös nettisivuilla.

2. Käytännön yhteistyö. Verkostossa yksittäiset yhteisöt vahvistuvat yhdessä tekemisen, vertaistuen ja oppimisen kautta.

Verkoston yksi tehtävistä on tukea jäsentensä konkreettista yhteistoimintaa. Yhteistoiminnan perustana ovat empatia, yhteenkuuluvuus, hyväntahtoisuus ja huolenpito toisista.

Yksi esimerkki konkreettisesta käytännön yhteistyöstä on CSA-toimijoiden välinen talkoovaihto, jonka kautta voi tutustua ja osallistua eri toimijoiden käytännön työhön. Talkoovaihto on esimerkki käytännön yhteistyöstä, joka ei vaadi ulkoisia resursseja. Verkoston tehtävänä on kuitenkin myös kehittää ja monipuolistaa jäsentensä rahoitus- ja palvelupohjaa.

 

Järjestäjät:
Osuuskunta Tuusulan Oma Maa
Osuuskunta Kaupunkilaisten Oma Pelto
Lahden Ruokaosuuskunta
Kumppanuusviljelmä Juurikas
Rekolan Puutarha

Share

Tiedot

Päivämäärä:
5.5.2019
Aika:
11:00–12:30
Tapahtumaluokat:
,

Järjestäjä

Osuuskunta Tuusulan Oma Maa

Tapahtumapaikka

luokka 44 (4. krs)
Share