Ladataan Tapahtumat

« Kaikki osatapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sorrettujen pedagogiikka ja muita osallistuvan kansalaistoiminnan polunpäitä

22.4.2018 kello 11:0012:30

luokka 42 (4. krs)

Kasvatus- ja sivistystyö ovat vahvoja yksilöllisiä ja yhteiskunnallisia muutosvoimia, jotka luovat perustan ihmisenä kasvamiselle ja yhteiskunnalliselle uudistukselle, mutta vain jos niitä ei käytetä ihmisten sopeuttamiseen vallitseviin yhteiskunnallisiin olosuhteisiin.

Aikuiskasvatuksen professori Juha Suoranta tarkastelee Paulo Freiren ajatuksellista perintöä historiallisesta näkökulmasta. Mitkä olivat Freiren ajattelussa niitä tekijöitä, jotka saivat Sorrettujen pedagogiikan toimimaan1950- ja 1960 luvun brasilialaisessa yhteiskunnassa. Mitkä ovat hänen ajattelussaan niitä tekijöitä, jotka voisivat toimia 2010-luvun suomalaisessa yhteiskunnassa.

Sosiokulttuurinen innostaminen on innoittanut Kansalaisfoorumin sivistystyötä 15 vuoden ajan. Tilaisuudessa kuullaan lyhyt kuvaus Tunturin taidepaja ja Villi Viikki -hankkeista, joissa on taidelähtöisen toiminnan avulla on pyritty luomaan tiloja ihmisten voimaantumiselle ja valtautumiselle.

Tilaisuudessa kuullaan lisäksi osallistujien ajatuksia yhteiskuntaa muuttavasta pedagogiikasta. Millaisia näkemyksiä ja kokemuksia heillä on esimerkiksi yhteisöllisestä vertaisoppimisesta tai itseorganisoituvasta kansalaistoiminnasta.

Järjestäjä:
Sivistysliitto ja Opintokeskus Kansalaisfoorumi
www.kansalaisfoorumi.fi

Share

Tiedot

Päivämäärä:
22.4.2018
Aika:
11:00–12:30
Teema:

Tapahtumapaikka

luokka 42 (4. krs)
Share