Ladataan Tapahtumat

« Kaikki osatapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ruoho puhuu – kokemuksien jakamista elävän journalismin keinoin

5.5.2019 kello 15:1516:45

luokka 13 (1. krs)

Kyllästyttävätkö aina samat naamat valtamedian haastateltavina? Mietitkö kasvottoman some-huutelun seurauksia? Ruoho Puhuu avaa elävän journalismin keinoin yhteisen kokemuksien jakamisen tilan erilaisten kansalaispiirien välille.

Livejournalismi on elävän yleisön edessä tehtävää journalismia. Tavoitteena on haastaa journalismin valtarakenteita ja kliseitä nostamalla toimittajien lisäksi lavalle ruohonjuuritason haastateltavat ja elävä yleisönosasto.

Sosiaalifoorumissa tehtävän demon aiheena on työn murros. Yhä useampi meistä tekee työtä muussa kuin pysyvässä työsuhteessa tai palkkatyössä. Moni hankkii elantonsa itsensä työllistäjänä, kevytyrittäjänä ja nettialustojen kautta. Vierasta ei ole ajoittainen työttömyys tai useat alanvaihdot työuran aikana.

Tule jakamaan pelkosi ja kokemuksesi, miten epävarmuudessa voi selvitä, millaista tukea ja turvaa yhteiskunnan pitäisi eri vaiheissa tarjota.

Esitys kestää 1,5 tuntia.

Elävän journalismin menetelmää kehittävät kulttuurituottaja Anne Koski, soveltavan teatterin ammattilainen Virpi Koskela ja toimittaja Birgitta Suorsa. Kehittämistä ovat tukeneet C.V. Åkerlundin mediasäätiö ja Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö. Lisätietoja: Anne Koski.

 

Järjestäjät:
KSL-opintokeskus
Ruoho puhuu -kollektiivi
Helsingin Yhteiskunnallinen opisto

Share

Tiedot

Päivämäärä:
5.5.2019
Aika:
15:15–16:45
Tapahtumaluokat:
,

Järjestäjä

KSL-opintokeskus

Tapahtumapaikka

luokka 13 (1. krs)
Share