Elvytystä vai ekologista demokratiaa?

La 25.4. klo 16-18 luokka 12

Miten talouskasvuun pitäisi suhtautua?
Miten elvytystä ja kysynnän lisäämistä tähdentävä jälkikeynesiläinen talouspolitiikka sopii yhteen energian kulutuksen vähentämisen ja ekologisen jalanjäljen pienentämisen kanssa?

Tilaisuudessa alustavat Teppo Eskelinen (Poliittisen talouden tutkimuksen seura) sekä Outi Hakkarainen (Kepa), ja keskustelua johtavat Tuomo Alhojärvi ja Pieta Hyvärinen.

Tavoitteena on rakentaa siltoja jälkikeynesiläisen talouspolitiikan ja kohtuusajattelua sekä solidaarisuustaloutta rakentavien uuden talouden keskusteluiden välille.

Järjestäjinä: Suomen luonnonsuojeluliitto, Poliittisen talouden tutkimuksen seura ja Otavan Opiston Osuuskunnan aPaja-kurssi

Yhteenveto seminaarista

Elvytystä vai ekologista demokratiaa?-tilaisuus käynnistyi talouskasvuun painottuvan talouskeskustelun kritiikillä. Tilaisuudessa olivat alustajina Outi Hakkarainen Kepasta ja Teppo Eskelinen. Outi Hakkarainen pohti talouskasvu-ajattelun hegemoniaa ja toivoi lisää keskustelua mm. tavoitellusta yhteiskunnasta ja hyvinvoinnin sisällyttämisestä talouteen. Vaihtoehtoisia talousmalleja maailmalta esiteltiin. Teppo Eskelinen puhui tavoitteiden ajattelemisesta, jota tulisi painottaa talouskäsitteiden (esim. BKT) ohi. Hän toi myös esiin keskustelua vanhasta- ja jälkikeynesiläisyydestä. Keskusteltaessa elvytyspolitiikasta pitäisi huomioida luottamus suhteessa valtioon. Molemmat alustukset herättivät vilkasta keskustelua mm. suhteesta maahan.

Share