Kutsu lehdistötilaisuuteen: Suomen sosiaalifoorumi 2013

Aika: pe 19.4. klo 10-12

Paikka: Työväen Sivistysliitto TSL, Siltasaarenkatu 4, 00530 Helsinki (7. krs)

Suomen sosiaalifoorumi järjestetään 20.-21.4. Helsingin Arbiksella (Dagmarinkatu 3).  Sosiaalifoorumi kokoaa yli 100 kansalaisjärjestöä yhteen yli 60 seminaarin ja työpajan merkeissä. Sosiaalifoorumi kerää vuosittain yli 2000 osallistujaa ympäri Suomen keskustelemaan yhteiskunnallisista ja globaaleista kysymyksistä. Tapahtuman teema tänä vuonna on Ihmisarvosta on kysymys!

Sosiaalifoorumin lehdistötilaisuudessa kuullaan tapahtuman kansainvälisiä vieraita. Tilaisuuteen osallistuu muun muassa Brasilian Maattomien maatyöläisten liikkeen MST:n edustaja Ednalva Gomes. Gomes puhuu sosiaalifoorumissa maakaappausten ja ruoantuotannon suuryhtiövetoisen mallin vaikutuksesta ruokaturvaan ja kehitysmaiden elinolosuhteisiin. MST on vajaalla kahdella miljoonalla jäsenellään eräs maailman suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista sosiaalisista liikkeistä. Lehdistötilaisuuteen osallistuu myös Kuuban kommunistisen nuorisoliiton edustaja Lizette Gonzalez Garcia. 

Paikalla myös Tunisin Maailman sosiaalifoorumiin osallistuneista suomalaisedustajista muun muassa maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen ja Tax Justice Networkin asiantuntija Matti Kohonen. Sosiaalifoorumin teemasta ja ohjelmasta alustaa ohjausryhmän puheenjohtaja Päivi Vartiainen-Ora. 

Tilaisuuteen on varattu aikaa haastatteluille.

Sosiaalifoorumin ohjelma: http://www.sosiaalifoorumi.fi/koko-ohjelma/.

Tervetuloa! 

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja ilmoittautumiset:

Helka Repo
Suomen sosiaalifoorumi 2013 -tiedottaja
Työväen Sivistysliitto TSL ry
helka.repo@tsl.fi
040 483 8895

Share