Maailmantalous nyt

La 25.4. 12-14

La 25.4. klo 14-16 

La 25.4. klo klo 16-18

Su 26.4. klo 11-13 

Su 26.4. klo 13-15

Su 26.4. klo 15-17

Maailmantalous nyt

Maailmantalouden isot murrokset liittyvät fossiilitalouden murentumiseen, vapaakaupan epävarmaan tulevaisuuteen ja finanssitalouden kriiseihin. Materiaaliseen kasvuun ja budjettitasapainoon tähtäävä, globaaleja eriarvoisuuksia ja ympäristökriisejä tuottava politiikka on tullut tiensä päähän.

Sosiaalifoorumissa maailmantalouden ongelmiin haetaan näkökulmia ja ratkaisuja globaalisti, euroalueen tasolla ja paikallisesti. Hyvinvointivaltion tulevaisuutta ja finanssitalouden sääntelymahdollisuuksia kartoitetaan muun muassa vapaakauppasopimusten, veroparatiisien ja työntekijöiden aseman näkökulmista. Etelä-Euroopassa puoluepolitiikka on herännyt uuteen eloon. Parhaillaan käydään todellisia kamppailuja leikkauspolitiikkaa vastaan. Mitä Syrizan ja Podemoksen nousu merkitsevät?

Seminaareissa pohditaan myös maailmankatsomuksellisia muutoksia. Tulisiko politiikan perustua perinteiseen tai vihreään elvytykseen vai löytyykö ratkaisu degrowth-ajattelusta? Mitä erilaisia käsityksiä hyvästä elämästä ja talouden roolista yhteiskunnassa näihin ja muihin ajattelutapoihin liittyy?

Share