Medialle

11. Suomen sosiaalifoorumi järjestetään 21.-22.4.2012 Arbiksella Helsingissä

Suomen sosiaalifoorumi järjestetään nyt yhdettätoista kertaa ja kymmenennettä kertaa Helsingissä.  Tänä vuonna uutta on Wall Street kansanliikkeen suomalaisen version, torikokousliikkeen tulo mukaan tapahtuman keskiöön.

Suomen sosiaalifoorumin päärahoittajana on  Ulkoministeriö sen kansalaisjärjestöjen Viestintä ja kehityskasvatus -määrahoista.

Lehdistötilaisuudet medialle:

19.4. klo 9.30 Café Caisassa Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14

21.4. klo 11.30-12.00 Arbiksella, Dagmarinkatu 3,  luokka 22. Luokassa 22 on mahdollista järjestää henkilöhaastatteluja lehdistötilaisuuden jälkeen n. klo 13.30 saakka.

Tapahtuman yleisteema on Occupy Demokratia. Torikokousliike valtaa Suomen sosiaalifoorumin. Tapahtuman avaus tapahtuu torikokouksessa Arbiksen liikuntasalissa (1. kerroksessa), jossa torikokous jatkuu koko päivien ajan. Torikokouksessa toimitaan kansainvälisen torikokouskäytäntöjen mukaan vuorovaikutteisesti mm käytetään käsimerkkejä, jotka opitaan paikan päällä.

Uutta on myös videokampanja “Millaisessa yhteiskunnassa haluaisit elää?”  Käy tutustumassa sosiaalifoorumin vuoden 2012 vuorovaikutteiseen videokampanjaan osoitteessa http://vimeo.com/user10162060

Saat oman videosi kampanjaan ottamalla kameran käteen, kysymällä läheisiltäsi, naapureiltasi tai työtovereiltasi, minkälaisessa yhteiskunnassa he haluaisivat elää ja lähettämällä lopputuloksen osoitteeeseen sf_kampanja2012@lavabit.com (ei yli 200mb tiedostoja)!

Videokampanjaa koordinoi elokuvaohjaaja Sakari Laurila, sp. sakari.laurila(at)lumination.fi

Tällä kertaa myös kirkon johtoa on paikan päällä tässä kansalaisyhteiskunnan tärkeässä tapahtumassa. Suomen sosiaalifoorumin avauksessa ja aamupäivässä on mukana Helsingin piispa Irja Askola.

Tapahtuman vastuujärjestö/tilijärjestö on Kirkon yhteiskunnallisen työn työntekijät ry. Se on pieni työntekijäyhdistys, joka koostuu kirkon yhteiskunnallista työtä eri paikkakunnilla tekevistä papeista ja diakoneista. Useimmat heistä ovat osallistuneet paikallisten sosiaalifoorumeiden järjestämiseen osana omaa työtään jo vuosien ajan.  Tilijärjestön puheenjohtaja on Helsingin seurakuntayhtymän yhteiskunnallisen työn pappi  Raija Korhonen; raija.korhonen (at)evl.fi; 050-3019616

Tapahtuman yhteisiä asioita suunnitellaan edelleen kaikille avoimissa Yleiskokouksissa ja niiden välillä Järjestelytoimikunnassa, jonka jäseninä ovat tilijärjestön puheenjohtaja, torivastaavat ja myöhemmin palkattavat työntekijät. Torivastaavat ottavat vastaan helmikuun loppuun asti tapahtumatietoja kansalaisjärjestöiltä ja liikkeiltä.   Torivastaavien tiedot Järjestä seminaari -yläpalkin alla.

Viime vuonna sosiaalifoorumissa oli 64 eri tilaisuutta, ja mukana on 104 eri järjestäjää. Sosiaalifoorumi kokoaa yhteen toimijoita laajasti eri tahoilta, kuten rauhanliikkeestä, yhteiskunnallisista liikkeistä ja verkostoista. ammattiyhdistyksistä ja uskonnollisista yhteisöistä.

Raija Korhonen

050-3019616; raija.korhonen (at)evl.fi

Raija Korhonen on tapahtuman tilijärjestön Kirkon yhteiskunnallisen työn työntekijät ry:n puheenjohtaja. Korhonen työskentelee Helsingin seurakuntayhtymässä yhteiskunnallisen työn pappina. Hän on ollut mukana tekemässä SSF:ää vuodesta 2003 lähtien.

Share