Käsiin kirjottu -näyttely 21.-22.4.2018

Käsiin kirjottu -näyttely pystytetään nyt osaksi Suomen sosiaalifoorumia ja se on nähtävissä sekä lauantaina 21.4. että sunnuntaina 22.4. Arbiksella.

Näyttelyn keskeisenä elementtinä ovat haapapuusta tehdyt elämänkauhat. Näihin kauhoihin työpajoihin osallistuneet romanisiirtolaisnuoret ovat kuvioineet elämäänsä ja unelmiaan.

Lauantaina 21.4. n. klo 13.45-15.00 Käsiin kirjottu -näyttelyssä on mukana Itä-Euroopan romansiirtolaisia, jotka ovat osallistuneet hankkeessa järjestettyihin käsityöpajoihin. Näyttelyvieraat voivat keskustella heidän kanssaan tulkkien avustuksella.

Näyttelykokonaisuuteen kuuluu myös Caius Andreas Bruunin ottamia valokuvia hankkeessa valmistetuista perinnekäsitöistä sekä romaniväestön perinteisiä ammatteja esitteleviä valokuvia Romaniasta.

Käsiin kirjottu –näyttely on valmistettu hankkeessa, joka vahvistaa Itä-Euroopan romanisiirtolaisten voimavaroja sekä laajentaa heidän mahdollisuuksiaan hankkia toimeentuloa perinteisiä käsityötaitoja oppimalla. Hanke on toteutettu yhteistyössä Yhteiset Lapsemme ry:n, Vapaa liikkuvuus –verkoston ja Päiväkeskus Hirundon (HDL) kanssa.

Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/330523554138047/

Share