Power play -työpaja

La  25.4. klo 14-18 luokka 42

Erityisesti järjestöille suunnitellussa työpajassa kehitetään uutta ajattelua sosiaalisen muutoksen aikaansaamiseksi.

Power play -työpajassa kehitetään luovaa ja strategista ajattelua sosiaalisen muutoksen aikaansaamiseksi. Erityisesti järjestöjen käyttöön suunnitellulla pelillisellä työkalulla työstetään ideoita, lähestymistapoja ja yhteistyömuotoja omien tavoitteiden toteuttamiseksi. Peliin voidaan ottaa mukaan enintään 18 ensimmäisenä paikalle saapunutta.

Peli antaa uusia näkökulmia valtasuhteiden hahmottamiseen ja sosiaalisen muutoksen ymmärtämiseen. Power play -työpaja järjestetään osana Suomen sosiaalifoorumia.

Power play on osa Barefoot Guide 4 -opasta, jossa käsitellään sosiaalista muutosta. Työkalun on kehittänyt Suomen YK-liiton Jenni Kauppila ja sitä on testattu eri puolilla maailmaa, muun muassa Maailman sosiaalifoorumissa Tunisissa maaliskuussa 2015. Myös Kynnys ry on käyttänyt työkalua Keski-Aasian vammaisten naisten verkoston strategisessa suunnittelussa.

Tervetuloa pelaamaan!

Järjestäjinä: Kepa ja Suomen YK-Liitto

Yhteenveto työpajasta

Valtaa käsittelevässä työpajassa pelaajat tarkastelevat yhteiskunnallisia voimatekijöitä nelikentän avulla. – Jos tämä taho pyrkii vaikuttamaan siihen, että Suomeen saadaan terveydenhuolto myös paperittomille, mitä strategiaa sen kannattaa käyttää? Mitkä tahot olisivat hyviä yhteistyökumppaneita, entä miten kampanjointi vaikuttaa muihin yhteiskunnallisiin voimiin ja tahoihin?

– Ja sitten äänestetään, toimiiko strategia, onko asetelma uskottava?

YK-liiton kehittelemää peliä on käytetty muun muassa voimaannuttamiskeinona erään kansalaisjärjestön keskuudessa Tansaniassa. Pelin avulla voi havainnollistaa omaa toimintastrategiaa ja toisaalta eläytyä vastapuolen sielunelämään.

 

Share