Ruoka ja valta

La 16-18 (luokka 12)

Jokapäiväinen leipämme on osin suurten yhtiöiden käsissä. Silti maailman ruoasta yli 70 prosenttia tuottaa pienten tai keskikokoisten tilojen viljelijät, joiden elinkeinoa yhtiövalta uhkaa. Myös Suomessa maanviljelijät ovat paineen alla, ja tilakoko kasvaa nopeasti.

Miten voimme haastaa yhtiövallan ruokajärjestelmän hallinnassa ja siirtyä kestävään paikalliseen ruoantuotantoon? Tapahtumassa esitellään ruokajärjestelmää analysoivia ja ruokasuvereenisuutta edistäviä aineistoja, ja mietitään tukea Luomuvallankumoukselle.

Vallasta ruokajärjestelmässä, sen vaikutuksista ja toimijoista keskustelevat kansainvälisen viljelijäjärjestön La Via Campesina edustaja Latinalaisesta Amerikasta (kestävän ruuantuotannon haasteet), Luomu-liiton puheenjohtaja Jukka Lassila (Luomuvallankumous-kampanja ja kestävä viljely Suomessa), Päivi Mattila (GMO-Vapaa Suomi), Attacin Henri Purje (ruoalla keinottelu finanssimarkkinoilla) ja Maattomien ystävien Otto Bruun (maakaappauksien politiikka). Puheenjohtajana toimii Maan ystävien Noora Ojala.

Järjestää: From Global injustice to Sustainability -hanke, Luomuliitto, Maattomien ystävät ja Attac ry.

Share