Suomen sosiaalifoorumi keräsi ensimmäisenä päivänään noin 1000 seminaarikävijää

Suomen sosiaalifoorumi järjestetään 13. kerran 26. – 27.4.2014 Helsingin Arbiksella (Dagmarinkatu 3). Tapahtuman teema on tänä vuonna Toisenlainen maailma on mahdollinen – Valitse vastuu! Suomen sosiaalifoorumi kokoaa yhteen suuren joukon erilaisia liikkeitä, järjestöjä ja verkostoja keskustelemaan ajankohtaisista globaaleista ja paikallisista kysymyksistä. Tapahtumaa on järjestämässä yli 120 eri tahoa. Sosiaalifoorumi on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy.

Ajankohtaiset EU:iin liittyvät aiheet sekä jatkuvalle kasvulle vaihtoehtoa hakevat Buen Vivir –sessiot keräsivät paljon innostuneita osallistujia. Myös energia- ja kaivosteemat herättivät paljon kiivasta keskustelua. Päivän aikana Arbikselle noin 1000 seminaarikävijää.  Sosiaalifoorumista lähetetään myös videomateriaalia reaaliaikaisesti kahdesta eri luokasta (http://www.sosiaalifoorumi.fi/ohjelma/live-lahetykset/).

Ohjausryhmän puheenjohtaja Sanna Viljakainen on tyytyväinen päivään: ”Ihmiset ovat osoittaneet aitoa kiinnostusta käsiteltäviin asioihin. Käytävillä kuultujen kommenttien mukaan asiasisällöt ovat kehittyneet valtavasti!”

Huomenna sunnuntaina ohjelma jatkuu klo 11.

Kansainvälisistä vieraista huomenna on esille Fatima Ibrahim. Hän on keskustelemassa tilaisuudessa Naiset haluavat mukaan poliittiseen päätöksentekoon Somalimaassa.

Fatima Ibrahim on tehnyt pitkän uran yhteiskunnallisena vaikuttajana ja naisten asian edistäjänä Britanniassa ja sitten Somalimaassa. Tähän liittyy olennaisena osana naisiin kohdistuvan väkivallan vastustaminen ja naisten ihmisoikeuksien puolesta taisteleminen.

Hän tulee Suomeen puhumaan ajankohtaisista hankkeista liittyen naisten yhteiskunnallisiin oikeuksiin. Hän painottaa erityisesti sitä, että naisten pitää ottaa vastuu rauhanomaisesta kehityksestä Somalimaassa. Se ei ole helppo tehtävä perinteisen miesvaltaisen kulttuurin maassa.

Katso Fatiman tunnelmia lauantailta: http://www.sosiaalifoorumi.fi/videoterveiset-sosiaalifoorumista/ .

Koko ohjelma esillä sosiaalifoorumin nettisivuilla: http://www.sosiaalifoorumi.fi/ohjelma/ .

Lisätietoja:
Inkeri Halme
Tiedottaja
044 0112265
info@sosiaalifoorumi.fi

 

Share