Tiedote 3.4.2013

Suomen sosiaalifoorumissa korostetaan ihmisarvoa

Suomen 12. sosiaalifoorumi pidetään 20.-21.4 Helsingin Arbiksella (Dagmarinkatu 3). Ohjelmaa on luvassa lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina 11-17. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Suomen sosiaalifoorumi on yhteiskunnallisen kansalaiskeskustelun areena. Sosiaalifoorumi kokoaa yhteen erilaiset liikkeet, järjestöt ja verkostot herättäen keskustelua ajankohtaisista globaaleista ja paikallisista yhteiskunnallisista kysymyksistä. Tapahtumaa on järjestämässä yli sata järjestöä, verkostoa ja kansanliikettä.

Sosiaalifoorumin teema on tänä vuonna Ihmisarvosta on kysymys! Tapahtuman kymmenissä seminaareissa, työpajoissa ja elokuvissa käsitellään muun muassa hyvinvointia, tasa-arvoa, kestävää kehitystä, työelämää, taloutta, ihmisoikeuksia ja rauhaa.

”Kaikessa siinä, mistä Suomen sosiaalifoorumissa puhutaan, on pohjimmiltaan kyse ihmisarvosta. Onpa sitten aiheena ruokatuotannon etiikka, osatyökykyisten työllistäminen tai Euroopan talouskriisi. Haluamme yhdessä nostaa ihmisarvon keskiöön pelkän talouden ja rahan rinnalle ja ohi. Ihmisen näkökulmaa tarvitaan juuri nyt”, summaa sosiaalifoorumin ohjausryhmän puheenjohtaja Päivi Vartiainen-Ora.

Sosiaalifoorumi käynnistyy lauantaina 20.4. kello 10 avajaistilaisuudella, jossa kuullaan suomalaisosallistujien terveisiä Tunisin Maailman sosiaalifoorumista ja yhteiskunnallisia lauluja Mikko Perkoilan esittämänä. Seminaareissa puhuttavat muun muassa naisten asema, nuorten yhteiskuntatakuu, kaupunkimetsät, veroparatiisit, maahanmuuttajanuoret, suomalaiset perheenäidit Kreikassa, äärioikeisto ja kansalaisaloitteet. PAND taiteilijat rauhan puolesta -verkoston järjestämässä lauantain iltajuhlassa ravintola Kaisaniemessä kuullaan muun muassa juutalaistyöläisten lauluja, palestiinalaista räppiä ja suomifunkkia.

Sosiaalifoorumin kansainvälisinä vieraina nähdään intialaiseen adivasi-alkuperäiskansaan kuuluvat aktiivit Lalu Baiga ja Dayamani Barla, somalimaalaisen kulttuuri- ja naisjärjestö SOCSA:n toiminnanjohtaja Khadra Abdi, intialaisen nais- ja ammattiyhdistys SEWAn puheenjohtaja Namrata Bali, Lizette Gonzalez Garcia Kuuban kommunistisesta nuorisoliitosta sekä taiteilija Hossam Alsaad Syyriasta.

Sosiaalifoorumin kahden vuoden välein vaihtuvana tili- ja vastuujärjestönä toimii tänä vuonna Työväen Sivistysliitto TSL ry. Suomen ulkoasiainministeriö tukee sosiaalifoorumia.

Tutustu ohjelmaan: www.sosiaalifoorumi.fi

Lisätietoa:
Koordinaattori Maarit Tervo, puh: 040 567 3209, maarit.tervo@tsl.fi
Tiedottaja Helka Repo, puh: 040 483 8895, helka.repo@tsl.fi

Share