Hyvinvointi

Hyvinvointi ja eriarvoisuus-teeman seminaarit lauantaina 21.4.2012

21.4. klo 12 Paperittomien oikeudellinen asema ja pääsy palveluihin suomalaisessa yhteiskunnassa, luokka 44, 4.kerros

Kansalaisjärjestöjen näkökulmia paperittomien siirtolaisten asemaan Helsingissä. Mukana Tarja Korpaeus-Hellsten, Paula Tiittala (Global Clinic),  Mervi Leppäkorpi (Vapaa liikkuvuus-verkosto), Essi Thesslund (Pro-tukipiste ry).

21.4. klo 16  Perustulosta todellisuus! Luokka 11, 1.kerros.

Paneelikeskustelijoina “Perustulon aika!” -pamfletin toimittaja Kaisu Suopanki, Vasemmistonuorten perustulotyöryhmän puheenjohtaja Ville-Veikko Pulkka, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja Aleksi Laine sekä Vihreiden puoluehallituksen jäsen Inka Venetvaara. Keskustelunvetäjänä toimii Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson. Paanelikeskustelun jälkeen heittäydytään yleiskeskusteluun perustulollisesta tulevaisuudesta. Lisätietoa Järj. Vihreät nuoret ja opiskelijat, Vasemmistonuoret.

21.4. klo 16  Hankala sukupuoli, luokka 33, 3.kerros

Keskustelutilaisuus koskien translakia.
Järjestää Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry, Sosialidemokraattiset Nuoret ja Sosialidemokraattinen HLBT -yhdistys – Pinkkiruusu ry.

Hyvinvointi ja eriarvoisuus-teeman seminaarit sunnuntaina 22.4.2012

22.4. klo 11  Voiko syrjäytymistä vastustaa? luokka 23, 2.kerros

sosiaalineuvoja Pirkko Justander, Invalidiliitto,kokemusasiantuntija Matias Toivonen, Suoja-Pirtti ry,  puheenjohtaja Marja Eronen, EAPN-Fin Terveys ja köyhyys -työryhmä,  kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto, ohjausryhmän jäsen. Puheenjohtajana: Jouko Karjalainen; Kuka kuuntelee köyhää verkosto, Suoja-Pirtti ry.

Järj. Kuka kuuntelee köyhää verkosto, Suoja-Pirtti ry, EAPN-Fin Terveys ja köyhyys –työryhmä.

22.4. klo 11  Terveysyritysten veronkierrosta kuntien verenkiertoon! Luokka 21, 2.kerros.

Terveyspalvelujen järjestäminen on viime vuosina muuttunut, kun ne ovat yhä enemmän joutuneet finanssitoimijoiden käsiin. Tämä on johtanut mm. veronkiertoon. Arvioimme Helsingin tilannetta ja saamme tietoa myös muista Pohjoismaista. Puhujina mm. Thomas Wallgren ja Kai Lindroos. Puhetta johtaa Anita Kelles-Viitanen.

Järj. Pro Kuntapalvelut ja Attac.

22.4. klo 13  Suomen ratifioitava YK:n vammaissopimus, luokka 35, 3.kerros.

YK:n yleissopimuksen vammaisten oikeuksista on ratifioinut yli 100 maata. Joukossa ei ole Suomi. Mitkä syyt ovat viivyttäneet ratifiointia. Missä vaiheessa on itsemääräämisoikeuden rajoittamista koskeva lainvalmistelu? Mitä ratifiointi merkitsee vammaisten elämässä? Lääkäri Antti Holopainen, Timo Piippo.

Järj.  Helsingin seudun Sairaus- ja Tapaturmainvalidit ry, Asukasliitto ry ja Terveysrintama.

Share