Rauhaa ja demokratiaa! – Onko kansalaisjärjestöistä oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentajiksi?

Lauantai 26.4.
klo 14 – 15.30, luokka 35

Tilaisuudessa keskustellaan itsekritiikkiä kaihtamatta kansalaisjärjestöjen mahdollisuuksista rakentaa oikeudenmukaista ja rauhanomaista yhteiskuntaa haurailla alueilla.

Mitä konfliktisensitiivisyys käytännössä tarkoittaa? Onko demokratia edellytys rauhalle? Vahvistavatko ulkomaiset kansalaisjärjestöt paikallista kansalaisyhteiskuntaa haurailla alueilla?

Mukana keskustelemassa ovat Abdirizak Mohamed (Finnish African Diaspora Platform for Development), Anna Rauhala (Demo), Karita Laisi (Suomen Lähetysseura), Kirsi Mattila (Naistoimittajat), Laura Lodenius (Rauhanliitto), Mania Alkhatib (Suomi-Syyria Ystävyysseura) ja Salla Nazarenko (Vikes).

Keskustelijoilla ja heidän järjestöillään on kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä rauhan edistämisen, sananvapauden ja demokratian tukemisen tiimoilta Afganistanista, Kolumbiasta, Nepalista, Nicaraguasta, Palestiinasta, Somaliasta, Syyriasta ja monesta muusta maasta.

Järjestäjät: Kepa, Naistoimittajat, Rauhanliitto ja Suomen Lähetysseura (Mukana keskustelussa myös mm. Demo, Suomi-Syyria Ystävyysseura ja Vikes)

http://www.kepa.fi/
http://www.naistoimittajat.fi/
http://www.rauhanliitto.fi/
https://www.suomenlahetysseura.fi/ls_fi/

Share