Esteettömyys Sosiaalifoorumin tiloissa

Seurakuntien talon (Kolmas linja 22 B)  sisääntulossa on luiska ja talossa on tilava hissi kaikkiin kerroksiin. Talo on suunniteltu esteettömäksi.

Rakennusliitossa (Siltasaarenkatu 4) on ulko-ovella yksi pieni rappu. Sen jälkeen sisätilat ovat täysin esteettömät. Tiloissa on myös erillinen WC, jossa on pyörätuolin kuva.

Nuorisoasiainkeskuksen (Hietaniemenkatu 9 B) 2. kerrokseen pääsee “pyörätuolihissillä”. Kerroksessa on invavessa.

Työväenkirjastossa (Sörnäisten rantatie 25 A 1) on esteettömyys on hyvällä tasolla, mutta Työväenkirjaston ulkopuolella olevat katukivet voivat estää liikkumisen sähköpyörätuolilla.

Järjestötila Kupoli Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5 B 7. krs.) on esteellinen tila. Hissillä pääsee vain kuudenteen eli yhtä alempaan kerrokseen, josta eteenpäin pääsee vain portaita pitkin. Tilassa on kaksi erillistä, melko tilavaa unisex-vessaa, joita ei ole inva-wc-standardoitu. WC:n ja Kupolin välissä on portaat.

Rupla Kallio  (Helsinginkatu 16) ei ole esteetön tila. Tila on katutasossa, mutta ulko-ovella on rappunen tai kaksi, ei inva-wc-standardoituja wc:tä.

Cafe Mascotin (Neljäs linja 2) alakerta, jossa tapahtumat järjestetään on esteetön.

Om maa -lähiluomukahvila (Kaarlenkatu 15) ei ole esteetön, eikä siellä ole myöskään inva-wc:tä. Kahvilaan pääsee avustettuna kapealla pyörätuolilla. (Oven edessä on pari porrasta.)

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton (Fredrikinkatu 33 A) tila on esteetön. Alaovella on kaksi rappusta, mutta niitä varten on ramppi. Toiseen kerrokseen, jossa tilaisuus pidetään, pääsee hissillä.

 

Share