Mitä tulee Homo-suvun, Facebookin ja Wikipedian jälkeen?

Kepa, Vallila-huone (Elimäenkatu 25-27, 5. krs) kl0 14-15:45

Ihmisestä on lajina tullut luononvalinnan yksikkö. Mikään muu eläinlaji ei ole sellainen. Välttääkseen itsetuhon ihmiskunnan on yhdistyttävä oman itsetuntemuksensa perustalle. Tähän loppuu (filosofisessa mielessä) Homo-suvun n. 2,5 miljoonaa vuotta jatkunut historia.

Voiko Facebookille tulla kilpailijaa? – Tätä kysymystä pohditaan yleensä vain teknologian ja sovelluskehityksen näkökulmasta. Meidän näkemyksemme on historianfilosofinen ja yhteiskuntatieteellinen. Etsimme uutta tapaa organisoida kaikille mielipidesuuntauksille avointa keskustelua ihmiskunnan kohtalonkysymyksistä (ja kaikesta muustakin). Etsimme eettisen verkostoitumisen alustaa jossa kenen vain on mahdollista ansaita rahaa kilvoittelemalla rehellisen väittelykulttuurin saralla.

Mitä tapahtuu kohta USA:n, Kiinan, EU:n, Venäjän ja Suomen historiassa? – Mikä näissä kysymyksissä on samaa? Tilanne noissa maissa nyt ja miten tähän on tultu?

Useita lyhyitä alustavia puheenvuoroja ja toivon mukaan vilkasta keskustelua! Pääalustajina Pertti Koskela ja Pia Länsman.

Osittainen (ja ehkä olennaisin) vastaus kaikkiin tilaisuudessa käsiteltyihin kysymyksiin on Ihmiskunnan tie -väittelysanakirja, jonka esittely löytyy täältä – kaikki vastaväitteet, epäilykset, tykkäykset ja muut kommentit tervetulleita:
https://humanpath.fi/debating-encyclopedia

Väittelysanakirja Facebookissa: https://www.facebook.com/vaittelysanakirja/

Järjestäjinä Uusi historia ry ja Ihmiskunnan tie -väittelysanakirja aloitteentekijäryhmä

Tapahtuman löydät myös facebookista.

Tapahtuma on osa Media ja manipulointi -teemaa.

Share