Ulkomaiset vieraat

Sabitri Patra, Intia, on gond-heimokansaan kuuluva adivasi Kandhamalin alueelta Orissasta. Hän on perustamansa Devote Trust järjestön vetäjä ja National Adivasi Andolan verkoston koollekutsuja, joka opiskelee juristiksi ja toimii mm. kutia-, gond-,panga- ja dongria- adivasiyhteisöjen puolesta.

Xavier Kujur , Intia, on oraon heimokansaan kuuluva adivasi Gumlan alueelta Jharkhandista ja on Save the Forest Movement, National Adivasi Alliance ja All India Forum of Forest Movements liikkeiden/verkostojen aktivisti, joka toimii mm. munda-, oraon- ja shantal-adivasiyhteisöjen puolesta.

Sabitri ja Xavier toimivat, puhuvat ja kirjoittavat adivasien elinehtoja, metsää ja metsäelämää, itsehallintoa, identiteettiä, kulttuuria, kansalaisliiketoimintaa ja ympäristöä koskevien oikeuksien puolesta näiden oikeuksien loukkauksia ja adivasien häätöjä vastaan.

Kutsuja: Siemenpuu-säätiö

Namrata Bali, Intia, on naisten työllisyyttä edistävän SEWA:n (Self Employed Women’s Association) puheenjohtaja. SEWA on vuonna 1972 perustettu järjestö, joka toimii naisjärjestönä, ammattiliittona ja osuuskuntana itsensä työllistäville naisille. Järjestöllä on yli miljoona jäsentä ympäri Intiaa. Bali osallistuu sosiaalifoorumissa globaalia solidaarisuutta ja naisten asemaa koskeviin tilaisuuksiin.

Kutsuja: TSL ry

Lizette Gonzalez Garcia, Kuuba, on siviiliammatiltaan eläinlääkäri. Hän johtaa kuubalaista Teknistä nuorisoprikaatia, joka organisoi maan nuorille talkootyötä koulujen kesälomien aikana. Suomeen hän saapuu puhumaan Kuuban nykytilasta ja etenkin siitä, miten Kuuba onnistuu täyttämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.
http://komnl.fi/2013/04/kuubalaisvieras-suomeen-kiertue-kestavasta-hyvinvoinnista/

Kutsuja: Kommunistinen nuorisoliitto

Ednalva Gomes, Brasilia, edustaa Brasilian maattomien maatyöläisten liikettä (MST). Gomes puhuu sosiaalifoorumissa maakaappausten ja ruoantuotannon suuryhtiövetoisen mallin vaikutuksesta ruokaturvaan ja kehitysmaiden elinolosuhteisiin. Suomessa erityisesti Stora Enso on ollut Brasiliassa toistuvissa konflikteissa paikallisten viranomaisten ja maattomien maatyöläisten kanssa. MST on eräs maailman suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista sosiaalisista liikkeistä ja osa kansainvälistä La Via Campesina -liikettä.

Kutsujat: Maan ystävät ja Maattomien ystävät

Nihad Wicho, Syyria, taiteilija Alepposta. Wicho osallistuu Väkivallattomuus eri uskonnoissa- ja Rauhantyö, naiset ja media -seminaareihin.

Kutsuja: Suomi-Syyria -seura

Ingeborg Breines, Norja, rauhankulttuurin Unesco-veteraani. Hän on tehnyt pitkän uran rauhankulttuurin tehtävissä muun muassa kansainvälisessä rauhanjärjestö IPB:ssä (International Peace Bureau) ja Unescossa. Breines osallistuu sosiaalifoorumissa Rauhankulttuuri vs vihankulttuuri -seminaariin.

Kutsuja: Rauhanliitto

Share