Vallankumous lautasella – Omantunnon ostamisesta todellisiin muutoksiin ruokajärjestelmässä

klo 16-17.30 Oma maa -lähiluomukahvila, Kaarlenkatu 16

On arvioitu, että ruokajärjestelmää järkevöittämällä maapallo voisi ruokkia jopa kolme miljardia ihmistä nykyistä enemmän. Niin ikään on laskettu, että karjatalouden vähentyminen vaikuttaisi merkittävällä tavalla globaalien kasvihuonekaasupäästöjen määrään. Vähemmällä lihansyönnillä kyetään vähentämään myös tuotantoeläinten kuolemia sadoilla miljoonilla yksilöillä.

Vaikuttaisi siis siltä, että lautasellamme olisi avaimet suoranaiseen ruokavallankumoukseen. Mutta missä määrin pystymme vaikuttamaan globaaliin ruokajärjestelmään yksilötason ruokavaliomuutoksillamme? Missä määrin valintamme pystyvät ohjaamaan järjestelmää kestävämpään ja solidaarisempaan suuntaan? Mitä muita kysymyksiä meidän tulisi ottaa huomioon? Entä miten ruokavallankumous saataisiin leviämään, ja millä keinoin varmistettaisiin, ettei siihen osallistuminen jäisi kiinni henkilön taloudellisesta asemasta?

Vallankumous lautasella -tilaisuudessa aiheesta ovat keskustelemassa asiantuntijat, jotka tarkastelevat teemaa ekologisen kestävyyden, solidaarisen ruoantuotannon ja eläinoikeuskysymysten näkökulmasta.

Järjestäjät: Solidaarisuustalous-verkosto, Eettisen kaupan puolesta ry, Animalia & Oma Maa -osuuskunta

Share