Sosiaalifoorumi 2010 keräsi 2100 kävijää

Suomen 9. Sosiaalifoorumi järjestettiin huhtikuussa 2010 Helsingin ruotsinkielisellä työväenopistolla Arbiksella. Sosiaalifoorumin seminaareihin osallistui yhteensä yli 2100 kävijää.

Viikonlopun aikana lähes sata järjestöä osallistuivat yli seitsemänkymmenen seminaarin, paneelikeskustelun ja työpajan järjestämiseen. Teemoja löytyi laidasta laitaan koulutuspolitiikasta ja taiteesta ihmisoikeuksiin finanssikriisiin ja AY-liikkeen tulevaisuuteen.

Vetonaulana toimi lauantaina järjestetty degrowth-taloutta käsitellyt seminaari, joka keräsi lähes 250 kuulijaa, panelisteinaan tutkija-aktivisti Jarna Pasanen, Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander, Suomen Luontoliiton pääsihteeri Leo Stranius, Vihreiden varapuheenjohtaja Mari Puoskari ja Åbo Akademin Jan-Otto Andersson.

Tapahtuma päätettiin sunnuntaina käydyllä loppukeskustelulla ’Onko uusliberalismin aika ohi?’ puhujinaan professori Teivo Teivainen, kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto, Suomen Ammattiliittojen solidaarisuuskeskus ry:n Jarkko Eloranta ja kansalaisaktivisti Raisa Ranta.

Suomen sosiaalifoorumi on osa maailmanlaajuista liikettä, jonka motto on “Toisenlainen maailma on mahdollinen.” Liike syntyi pitkälti reaktiona ns. uusliberaaliin talouspolitiikkaan ja se tutkii vaihtoehtoista globalisaatiota, joka ei tapahdu yksin suuryritysten ehdoilla, ja jossa solidaarisuus, ihmisoikeudet ja demokratia ovat keskipisteessä.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *