Mistä rauha syntyy? -paneelikeskustelu

Lauantai klo 12, juhlasali

Kehys ry järjestää yhteistyössä Kaupunki yhteisönä ry:n kanssa paneelikeskustelun rauhanvälityksestä ja -kasvatuksesta. Tilaisuus järjestetään Suomen sosiaalifoorumin yhteydessä Helsingin ruotsinkielisen työväenopiston, Arbiksen, juhlasalissa lauantaina 2.4.2011 klo 12.

Paneelikeskusteluun osallistuu kaksi arvostettua ulkomaista vierasta ja yksi kotimainen rauhanrakentamisen asiantuntija.

Gershon Baskin on IPCRI:n (Israel/Palestine Center for Research and Information) perustaja, tutkija, rauhanaktivisti ja Israel-Palestiina-kysymysten kansainvälisesti arvostettu asiantuntija. Baskinin johtama IPCRI pyrkii kehittämään vaihtoehtoisia ratkaisumalleja Lähi-idän konfliktin purkamiseksi.

James Channan on pakistanilainen dominikaani-isä, rauhantyön asiantuntija ja ruohonjuuritason rauhanaktivisti. Channan on kristitty-muslimi-dialogin asiantuntija ja hän toimii Pakistanissa dominikaanien sääntökunnan johtajana sekä kansainvälisen uskontodialogijärjestön, URI:n, koordinaattorina.

Keskustelun juontaa MTV3:n ulkomaantoimittaja Janne Hopsu. Tilaisuudessa käydään keskustelua muun muassa seuraavista kysymyksistä: Mitä aineksia rauhaan liittyy? Miten ruohonjuuritasolla käytävä rauhankasvatus suhteutuu rauhanvälitykseen. Mistä syntyy rauhanvälityksen tarvitsema tahtotila?  Mikä on ulkopuolisten rauhanrakentajien toiminnan suhde kriisin keskiössä elävien omaan rauhantyöhön? Kuinka realistinen on Suomen kuva itsestään rauhanvälityksen suurmaana? Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä panelisteille.

Tilaisuus on englanninkielinen. Yleisölle jaetaan suomenkielinen esite, jossa kerrotaan lyhyesti panelisteista ja heidän toiminnastaan.

Lisätietoja:

Kehys ry / Heli Tuominen
+ 358 9 2315 0564
+ 358 40 569 2288
heli.tuominen@kehys.fi
www.kehys.fiShare

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *