Tiedote 22.4.2013

Suomen sosiaalifoorumissa ennätysmäärä kävijöitä

Suomen 12. sosiaalifoorumi keräsi arviolta lähes 2600 kävijää Arbikselle 20.-21.4. Viikonlopun keskustelutilaisuuksia, tapahtumia ja tempauksia oli järjestämässä yli 120 kansalaisjärjestöä, verkostoa ja liikettä. Mukana oli tänä vuonna myös paljon uusia toimijoita sekä aiempaa enemmän näytteilleasettajia.

”On upeaa huomata, miten valtavasti energiaa, solidaarisuutta ja pyyteetöntä vapaaehtoistyötä eri asioiden puolesta tekeviä ihmisiä kansalaisyhteiskunnasta löytyy. Tähän ihmisjoukkoon sisältyy valtava potentiaali, joka pitäisi saada näkyviin myös laajemmin yhteiskunnassa”, toteaa sosiaalifoorumin ohjausryhmän puheenjohtaja Päivi Vartiainen-Ora.

Sosiaalifoorumin yli 60 keskustelutilaisuudessa lähestyttiin ihmisarvon teemaa eri näkökulmista. Keskusteluissa korostuivat osallistumisen ja kuulluksi tulemisen merkitys. Foorumin avajaistilaisuudessa keskusteltiin erityisesti Suomen sosiaalifoorumin kansainvälisen esikuvan, tänä vuonna Tunisissa järjestetyn Maailman sosiaalifoorumin annista. Yhteinen päätöstilaisuus oli omistettu naisten aseman ja globaalin solidaarisuuden pohdinnoille.

Yhteiskunnallisen työn pastori, sosiaalifoorumeja pitkään järjestänyt Raija Korhonen kuvailee sosiaalifoorumin tunnelmaa kaiken kaikkiaan hyväksi.

”Keskustelutilaisuuksissa näkyi myös enenevässä määrin osallistavien menetelmien soveltamista. Ne vahvistavat ihmisten kokemusta tulla kuulluksi”, Korhonen toteaa.

Myös ulkoasiainministeriön ja järjestöjen rooli korostuivat sosiaalifoorumin onnistumisessa tänä vuonna. Korhonen pitää ulkoasiainministeriön aiempaa vahvempaa taloudellista tukea ja järjestöjen kasvanutta sitoutumista isona kulttuurisena muutoksena.

”Sosiaalifoorumin järjestämisen kannalta tuki on erittäin tärkeä ja kertoo sekä ulkoministeriön että mukana olevien järjestöjen sitoutuneisuudesta olla varmistamassa kansalaisyhteiskunnan kokoontumisia myös tulevaisuudessa. Sosiaalifoorumi seisoo nyt vahvemmalla pohjalla”, Korhonen iloitsee.

SSF2013 kuvat 083

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *