Sosiaalifoorumi on kansalaisjärjestöjen yhteistyön voimannäyte

Vuoden 2015 sosiaalifoorumissa järjestettiin yli 120 kansalaisjärjestön voimin 80 osatapahtumaa ja tapahtuma keräsi 1600 seminaarikävijää. Ensi vuoden sosiaalifoorumia suunnitellaan jo ja se järjestetään loka-marraskuussa 2016.

”Tämän vuoden sosiaalifoorumi onnistui hyvin, meillä oli paljon ohjelmaa ja mielenkiintoisia kansainvälisiä vieraita. Vapaaehtoistyön keskeisyys sosiaalifoorumin järjestämisessä korostui ja onkin hienoa huomata, että ihmiset tekevät tällaista työtä vapaa-ajallaan. Siksi toivonkin, että sosiaalifoorumi jatkuu myös tulevaisuudessa, koska sen järjestäminen osoittaa, että kansalaisjärjestöt pystyvät tekemään yhteistyötä isompienkin hankkeiden parissa”, pohtii vuoden 2015 vastuu- ja tilijärjestön Attacin puheenjohtaja Omar El-Begawy.

Sosiaalifoorumissa on tunnetusti valtaisa määrä ohjelmaa eikä kaikkea ehdi nähdä. Tänä vuonna pyrimmekin dokumentoimaan osatapahtumien sisältöjä uudella tavalla ja ahkerat vapaaehtoisemme kirjoittivat yhteenvetoja suurimmasta osasta seminaareja.

Sosiaalifoorumin toimintatapojen kehittämistyö on myös aloitettu ja Suvi Van Gestelin koostama raportti on nyt luettavissa verkkosivuiltamme. Kehittämistyö tulee jatkumaan myös ensi vuoden sosiaalifoorumissa.

Kiitos kaikille 25.-26.4.2015 järjestettyyn Suomen sosiaalifoorumiin osallistuneille vapaaehtoisille, osatapahtumien järjestäjille, näytteilleasettajille, työpajoille, muille tahoille ja tietenkin yleisölle.

Vuoden 2016 sosiaalifoorumia suunnitellaan jo

Ensi vuoden sosiaalifoorumin suunnittelu on jo aloitettu ja tapahtuma on päätetty pitää loka-marraskuussa 2016. Seuraavaa sosiaalifoorumia suunnitellaan avoimissa yleiskokouksissa, jonne kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan. Seuraava yleiskokous on tiistaina 25.8. klo 17 Seurakuntien talolla (Kolmas linja 22, Helsinki).

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *