Süleyman Altunoğlu pohtii onko demokratia Lähi-idässä mahdollista Suomen sosiaalifoorumissa 25.4.

Turkkilainen Süleyman Altunoğlu saapuu vierailulle Suomen sosiaalifoorumiin Helsingin Arbikselle lauantaina 25.4. klo 14  keskustelemaan Lähi-idästä ja rauhasta. Vierailun järjestää Anatolian kulttuurikeskus.

Turkkilainen Süleyman Altunoğlu syntyi 1973 Hacibektasissa, Turkissa. Nuorena opiskelijana hänet pidätettiin poliittisista syistä vuonna 1994 ja hän oli 12 kuukautta vankilassa.

Altunoğlu valmistui Gazi Yliopistosta vuonna 2007 pääaineenaan hallinto-oikeus ja nykyään hän työskentelee Union of Chambers of Turkish Engineers and Architectsissa (TMMOB), joka on osa Turkin demokraattista oppositiota. Tämän lisäksi hän kirjoittaa artikkeleita useille eri sivustoille, jotka tiedottavat maailman eri vasemmistolaisliikkeistä ja on kääntänyt englannin- ja espanjankielisiä kirjoja ja erilaisia tekstejä turkiksi. Tällä hetkellä hän kääntää entisen kuubalaisen diplomaatin, Ernesto Gomez Ascabalin, kirjoittamaa kirjaa, joka kertoo Libanon-Israel sodassa kuolleesta kuubalais-libanonilaisjuurisesta Jacinto Delgado Riskistä. Kirja käsittelee 20. vuosisadan alussa Latinalaiseen Amerikkaan muuttaneita Välimeren eteläalueen arabeja. Altunoğlu toimii myös Gezi-puiston tapahtumien jälkeen perustetun, suositun sivuston gezite.org:n sekä sosialistisen teoreettisen internet-lehden siyasol.org:n toimittajana. Hänen tekstinsä käsittelevät erityisesti Lähi-itää, kurdiongelmaa, islamia ja Turkin vasemmiston kamppailua.

suleman_pieni

 

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *