Tervetuloa osallistumaan Suomen sosiaalifoorumiin 25.–26.4.2015!

Vielä ehdit mukaan tekemään vuoden 2015 Suomen sosiaalifoorumia! Hakuaikaa on pidennetty 16.2.2015 asti ja hakuprosessia on myös muutettu niin, että yksittäiset toimijat voivat ilmoittautua ja SSF:n ohjausryhmän jäsenet etsivät  toimijoille työparit. Jätä tällöin hakemuksesta ”Yhteistyössä seuraavien tahojen kanssa” -kohta tyhjäksi.

Ilmoittautumiset ilmoittautumislomakkeella 16.2.2015 asti. Tutustu myös menettelytapaohjeisiin.

Lisätietoja: info(at)sosiaalifoorumi.fi, www.sosiaalifoorumi.fi

Suomen sosiaalifoorumi järjestetään 14. kerran 25.–26.4.2015 Helsingissä ruotsinkielisellä työväenopistolla, Arbiksella (Dagmarinkatu 3). Alla alustava kuvaus sosiaalifoorumin teemoista, jotka täsmentyvät järjestelyjen edetessä:

Maailmantalous nyt
Tavoitteena on saada suomalaiset näkemään maailmantalouden rakenne ja sen eriarvoisuutta luova vaikutus kaikissa maissa sekä toimimaan tilanteen muuttamiseksi. Kansainvälisten sopimusten epäoikeudenmukaisuus erityisesti globaalille etelälle.

Hyvinvointi kuuluu kaikille
Mitä jokainen voi tehdä, jotta oikeudenmukainen hyvinvoinnin ja mahdollisuuksien jakautuminen maailmassa toteutuisi. Mikä on suuryritysten ja valtioiden rooli hyvinvoinnin epäoikeudenmukaisessa jakautumisessa? Miten vaikutamme niiden toimintaan?

Ympäristön hyväksikäytöstä yhteiseloon
Kuivuus, tulvat ja muut ympäristökatastrofit: Keitä ne koskettavat eniten? Mikä on rikkaiden maiden osuus niiden syntymisessä? Perhosensiipiefekti Suomesta koko maapallon hyväksi: kaikki voi alkaa pienistä teoista. Miten kasvatamme pienistä teoista suuria?

Rauha, ihmisoikeudet ja demokratia
Sota on pahin hyvinvoinnin este, korruptio syö luottamusta ihmisten väliltä ja suurvallat kamppailevat resursseista eri alueilla ihmisistä välittämättä. Tutkitaan yhteiskunnan rakenteita perusedellytyksenä sekä ihmisoikeuksille että hyvinvoinnille. Tasa-arvon eri ulottuvuudet. Eriarvoisissa yhteiskunnissa kärsivät eniten lapset ja naiset. Mitä teemme arkipäivässä näiden asioiden muuttamiseksi?

Kulttuureiden moniarvoisuus
Miten kohtaamme vieraiden kulttuureiden ihmiset? Miten muutamme asenteita? Uskontojen merkitys eri kulttuureissa.

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *