Vaihtoehto-nobelisti etsii vastauksia yleisön kanssa

Nicanor Perlas esiintyy lauantaina juhlasalissa kello 14-16 sekä sunnuntaina juhlasalissa kello 11-13 ja luokassa 11 kello 13-15.

Sosiaalifoorumissa esiintyy lauantaina ja sunnuntaina pitkän linjan filippiiiniläinen kansalaisaktivisti ja vaihtoehto-Nobel -palkittu Nicanor Perlas. Perlas oli jo opiskeluaikoinaan merkittävä kansalaisaktivisti, ja on myöhemmin toiminut esimerkiksi useiden Filippiinien presidenttien neuvonantajana ja luomuviljelyn edistäjänä Aasiassa. Perlasin saavutuksiksi lasketaan muun muassa Filippiinien pitäminen ydinvoimasta vapaana ja Aasian maiden talousyhteisö APECin ajama kestävän kehityksen ohjelmat.

Nicanor Perlas sai vuonna 2003 vaihtoehto-Nobelina tunnetun Right Livelihood Awardin ”erinomaisista toimistaan kertoa kansalaisyhteiskunnalle yritysten globalisaatiosta ja siitä, kuinka sille voidaan toteuttaa vaihtoehtoja”.

Perlas

Perlasin yleisötilaisuudet tunnetaan yleisöä mukaansatempaavina yhteistyönäytteinä. Arbiksella tullaan keskustelemaan muun muassa vapaakauppasopimuksista ja teknologian kehityksestä — lopulliset aiheet päättää yleisö.

 

Artikkeli on ilmestynyt Suomen sosiaalifoorumi 2015 -lehdessä.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *