Suomen sosiaalifoorumin ilmoittautuminen aukeaa tammikuussa!

Syksy on ollut jo vilkasta Suomen sosiaalifoorumin 2018 valmistelujen aikaa. Arbikselle palaavan Sosiaalifoorumin osatapahtumien ilmoittautuminen avataan tammikuun aikana, kun uudet kotisivut on saatu käyttöön. Järjestöt, verkostot ja ryhmät voivat jo alkaa suunnitella, millaista ohjelmaa haluavat ensi keväänä järjestää Sosiaalifoorumissa 21.-22.4.2018.

Syksyn aikana yleiskokoukset ja valmistelutiimi ovat muotoilleet seuraavat alateemat tapahtumalle. Alateemoja hiotaan edelleen, ja niistä on keskusteltu syksyn mittaan Sosiaalifoorumin yleiskokouksissa.

1. Katoava vapaus: Demokratia, ilmaisunvapaus, tasa-arvo
2. Systeemikriisi: Globalisaatio, ympäristö, tulevaisuus
3. Pienenevät piirit: Talous, työ, toimeentulo
4. Erilaisen pelko: Pakolaisuus, rauha ja rasismi
5. Epäreilu peli: Sosiaalinen hyvinvointi ja yhdenvertaisuus

Osatapahtumat ilmoitetaan aina alateemaan. Näin foorumin ohjelma jakautuu useammaksi kokonaisuudeksi.

Koulutusta osallistaviin menetelmiin

Toivomme erityisesti luonteeltaan keskustelevia ja osallistavia osatapahtumia perinteisten paneelikeskustelujen lisäksi. Sopisiko omaan aiheeseenne käsittelytavaksi vaikkapa työpaja, piirikeskustelu tai tulevaisuusdialogi? Tili- ja vastuujärjestömme Kansalaisfoorumi on luvannut järjestää osallistavien menetelmien koulutusta alkuvuodesta, kun ilmoittautuminen on auennut. Tämä tilaisuus kannattaa ehdottomasti hyödyntää osatapahtuman ideoimisen tukena.

Teemakoordinaattoreita haetaan

Jokaisella alateemalla on 1-2 teemakoordinaattoria, jotka toimivat linkkeinä Sosiaalifoorumin ja osatapahtumajärjestäjien välillä ja huolehtivat alateemansa ohjelmakokonaisuuden koordinoinnista. Teemakoordinaattorit ovat osana ohjausryhmää, joka muodostetaan vuoden alkupuolella. Pyydämmekin ilmoittautumisia vapaaehtoisiksi teemakoordinaattoreiksi, jotta saamme varmistettua kaikille hyvän ja onnistuneen tapahtuman.

Kansainvälisiä vieraita haetaan

Tammikuun loppuun asti voi myös tehdä ehdotuksia kansainvälisistä vieraista kutsuttaviksi Sosiaalifoorumiin. SSF voi osallistua 1-2 vieraan kustannuksiin, mutta tuki on riippuvainen foorumin saaman rahoituksen määrästä. Katso lisää kotisivuilta: http://www.sosiaalifoorumi.fi/2017/ehdota-kansainvalista-taiteilija-aktivistivierasta-kutsuttavaksi-2018-sosiaalifoorumiin/

Myös ensi keväänä Sosiaalifoorumi järjestetään ilman ulkoasiainministeriön avustusta.

Seuraava yleiskokous on maanantaina 15.1.2018 klo 17.30 Helsingissä, tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin. Myös etäosallistuminen on mahdollista, kunhan siitä sovitaan hyvissä ajoin etukäteen. Katso lisää: https://www.facebook.com/events/516889442025259/

Lisätietoja valmistelutiimiltä:
heikki.ketoharju at iki.fi
tytti.lallo at helsinki.fi
liisa.uimonen at maanystavat.fi

Pysy ajan tasalla Sosiaalifoorumista!

Jos et ole vielä liittynyt uudelle sähköpostilistalle, tee se nyt lähettämällä tyhjä viesti osoitteeseen
sosiaalifoorumi-subscribe at lists.riseup.net
ja vahvistamalla liittyminen vastausviestin ohjeiden mukaan.

Seuraa meitä myös somessa:
https://www.facebook.com/sosiaalifoorumi/
https://twitter.com/sosiaalifoorum1
https://www.instagram.com/sosiaalifoorumi/

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *