Tämän vuoden Sosiaalifoorumi järjestetään 1.4.2017 Helsingin Kalliossa – tervetuloa järjestämään ohjelmaa ja tukemaan tapahtuman järjestelyissä!

Sosiaalifoorumi 2016

Haluatko olla mukana toteuttamassa yhteisponnistusta, joka tarjoaa tilan kriittisille ruohonjuuritason äänille ja eri yhteiskunnallisten liikkeiden kohtaamiselle? Suomen Sosiaalifoorumi järjestetään tänä vuonna Helsingissä ympäri suur-Kallion aluetta pop up -periaatteella lauantaina 1.4.

Sosiaalifoorumi koostuu eri järjestöjen ja verkostojen tekemistä tapahtumista – tule sinäkin mukaan järjestämään osatapahtuma. Tapahtuma voi olla keskustelu, työpaja, luento, elokuvaesitys tai vaikka jotain ennennäkemätöntä. Tapahtumaan ovat tervetulleita järjestöt, liikkeet, verkostot ja muulla tavoin järjestäytyneet yhteiskunnalliset ryhmät! Sosiaalifoorumissa tapahtumat järjestetään aina yhteistyössä vähintään yhden muun järjestön tai vastaavan tahon kanssa.

Vuoden 2017 sosiaalifoorumi rakentuu seuraavien teemojen ympärille (työnimet):

  • ”Yhdessä” (Rauha, solidaarisuus ja oikeudenmukaisuus)
  • “Media ja manipulointi” (Julkisuus, tiedon levitys ja sananvapaus)
  • ”Talouden ylivallasta todelliseen demokratiaan” (Työ, talous ja valta)
  • ”Oikeudenmukaisuutta rajallisella maapallolla” (Ympäristö, ilmasto ja luonnonvarat)
  • ”Onko yhdenvertaisuutta?” (oikeudenmukaisuus, julkiset palvelut ja valinnanvapaus )

Ohjelma-ilmoittautumisen voi tehdä Sosiaalifoorumin verkkosivuilla tiistaihin 28.2. mennessä. Toimintaohjeet ja ilmoittautumislomake: http://www.sosiaalifoorumi.fi/jarjesta-seminaari/

Eri järjestöt ovat tarjonneet omia tilojaan seminaarien järjestäjien käyttöön muun muassa Seurakuntien talosta Kolmannella linjalla ja Rakennusliiton tiloista Siltasaarenkatu 2:stä. Lisää tiloja tarvitaan – ilmoita meille/osoitteeseen sosiaalifoorumi@riseup.net, jos voit tarjota järjestösi tiloja Sosiaalifoorumin käyttöön. Tapahtumaan odotetaan viime vuoden tapaan lähes 40 osatapahtumaa ja yli 700 vierailijaa.

Mikä sosiaalifoorumi?

Suomen sosiaalifoorumi (SSF) on prosessi, joka kulminoituu vuosittain kymmenistä osatapahtumista koostuvaan Sosiaalifoorumi-tapahtumaan. Foorumin järjestävät yhteistyössä eri kansalaisjärjestöt, ja työtä organisoidaan säännöllisten, kaikille avoimien yleiskokousten kautta. Tapahtuma on sitoutunut Maailman sosiaalifoorumin peruskirjaan pohjautuviin, toimintaa ohjaaviin arvoihin: http://www.sosiaalifoorumi.fi/tietoa-sosiaalifoorumista/sosiaalifoorumin-arvot/

Tapahtuman suunnitteluun voi mukaan lähteä järjestön, ryhmän tai verkoston edustajana tai yksityishenkilönä. Suomen sosiaalifoorumin suunnittelu ja päätöksenteko on avoin ja demokraattinen prosessi, jossa jokaisen osallistujan ääni on tasavertainen.

Sosiaalifoorumin päätökset tehdään yleiskokouksessa, joka on avoin kaikille kiinnostuneille. Seuraavat yleiskokoukset järjestetään keskiviikkoisin 1.2., 22.2. ja 15.3. klo 17:30 Kepan kokoustiloissa Kallio-huoneessa. Kepan osoite on Elimäenkatu 25-27, 5. krs, Helsinki. Alaoven ollessa lukossa käyttäkää summeria/ovipuhelinta (Kepa, järjestötilat).

Sosiaalifoorumi järjestetään täysin kansalaisyhteiskunnan voimin – monipuolista tukea toivotaan tapahtuman mahdollistamiseksi

Suomen hallitus leikkasi myös järjestöjen viestintä- ja globaalikasvatustukea 65 %, minkä seurauksena myös Sosiaalifoorumi on jäänyt täysin ilman valtion tukea. Sosiaalifoorumi järjestetään nyt toisen kerran talkoovoimin ja järjestöjen ja kansalaistoimijoiden välisellä yhteistyöllä. Koska rahoitusta ei ole, on tapahtuman toteutuminen täysin järjestöjen, ay-liikkeen, seurakuntien ja muiden tukijoiden tarjoamien tilojen, lahjoitusten ja muun avun varassa.

Toivomme, että ohjelmien järjestäjät tukevat mahdollisuuksiensa mukaan parhaaksi katsomallaan tavalla tämän ainutlaatuisen kansalaisfoorumin toteuttamista. Erityistä tarvetta on tiedotusresursseille sekä vapaaehtoisille, jotka avustavat järjestelyissä tapahtumapäivänä.

Viime kevään ensimmäistä kertaa pop up -muotoisena järjestetty Sosiaalifoorumi osoitti, miten valtion rahoituksen puuttumisesta huolimatta voimme järjestöjen ja muiden toimijoiden moninaisen yhteistyön ja ideoinnin ansiosta järjestää tilan kansalaisyhteiskunnan keskusteluille. Yhdistetään nyt voimamme, ja tehdään sosiaalifoorumista entistä näkyvämpi ja vaikuttavampi kanava yhteiskunnalliselle keskustelulle ja muutokselle!

Tue sosiaalifoorumia lahjoittamalla

Yksi tapa osallistua on lahjoittaa rahaa Maan ystävien käynnistämän varainkeruun kautta! Lahjoituksen voi tehdä joko Maan ystävien lahjoitustorin kautta tai suoralla tilisiirrolla (FI92 4726 5020 0324 33, Saaja: Maan ystävät ry, Viesti: SSF). Huom. lahjoituksista 5 % käytetään Maan ystävien hallintokuluihin. Rahankeräyslupa: POL-2015-975.

Kuva- ja muuta materiaalia aiemmista sosiaalifoorumeista?

Jos teillä on valokuva- tai videomateriaalia aiemmista Sosiaalifoorumi-tapahtumista, jota haluatte tarjota käytettäväksi viestinnässä, pyydämme ottamaan yhteyttä osoitteessa sosiaalifoorumi@riseup.net.

Saa ajankohtaista tietoa Sosiaalifoorumista

Sosiaalifoorumin tiedotus siirtyy uudelle sähköpostilistalle. Jos haluat liittyä uudelle sähköpostilistalle, lähetä lisäyspyyntö otsikolla “Sähköpostilistalle” osoitteeseen sosiaalifoorumi@riseup.net, joka toimii myös sosiaalifoorumin yleissähköpostiosoitteena.

Sähköpostilistan lisäksi voit seurata Sosiaalifoorumin viestintää ja osallistua keskusteluun verkossa:

Ajankohtaisia kuulumisia löydät somesta myös aihetunnisteella #sosiaalifoorumi.

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *