Suomen Sosiaalifoorumin järjestötiedote 21.12.2019

Suomen sosiaalifoorumi pidetään 25.-26.4.2020 Arbiksella Helsingissä. Aiempien vuosien tapaan tavoite on järjestää monipuolinen kansalaisyhteiskunnan voimannäyttö, jossa on keskusteluja, työpajoja, kulttuuria ja yllättäviä kohtaamisia.

Verkostojen tapaaminen

Sosiaalifoorumin verkostotapaaminen pidetään 14.1. Klo 17.30 Seurakuntien talolla, Kolmas linja 22, Helsinki. Kutsumme mukaan epämuodollisesti järjestäytyneissä, löyhissä verkostoissa toimivia ihmisiä miettimään, mitä Sosiaalifoorumi voisi tarjota teille. Tarkempi kutsu täällä:

https://sosiaalifoorumi.fi/2019/kutsu-sosiaalifoorumin-verkostotapaamiseen-14-1/

Esityksiä Sosiaalifoorumin kansainvälisiksi vieraiksi toivotaan

Onko teidän järjestöllänne tai verkostollanne hyvä ehdotus kansainvälisestä vieraasta, joka voitaisiin kutsua Sosiaalifoorumiin? Pyydämme ehdotukset helmikuun yleiskokoukseen 4.2. mennessä.

https://sosiaalifoorumi.fi/2019/pyynto-esityksista-suomen-sosiaalifoorumin-kansainvaliseksi-vieraaksi/

Foorumiin ilmoittautuminen aukeaa jälleen tammikuussa

Ilmoittautuminen Sosiaalifoorumiin avataan tammikuun lopussa. Seuraavassa yleiskokouksessa päätetään ilmoittautumisen avaamisesta. Tulevan sosiaalifoorumin teemoiksi kaavailtiin joulukuun yleiskokouksessa seuraavia:

  1. Ympäristökriisi

  2. Talousjärjestelmän muutostarpeet

  3. Hyvinvointi, työ ja toimeentulo

  4. Yhdenvertaisuus, syrjintä ja vihapuhe

  5. Media demokratian rakentajana?

Foorumin yleiseksi teemaksi syksyn kokousten pohjalta ehdotetaan: Nyt on toiminnan aika.

Teemakoordinaattoreita haetaan

Jokaisella alateemalla on 1-2 teemakoordinaattoria, jotka toimivat linkkeinä Sosiaalifoorumin ja osatapahtumajärjestäjien välillä ja huolehtivat alateemansa ohjelmakokonaisuuden koordinoinnista. Teemakoordinaattorit ovat osana ohjausryhmää, joka muodostetaan vuoden alkupuolella. Pyydämmekin ilmoittautumisia vapaaehtoisiksi teemakoordinaattoreiksi, jotta saamme varmistettua kaikille hyvän ja onnistuneen tapahtuman. Ilmoittautua voi osoitteeseen sosiaalifoorumi @ riseup.net

Kevään yleiskokousaikataulu:

Kokoukset järjestetään Seurakuntien talolla Helsingissä.

 • ti 14.1.2020 klo 17.30

 • ti 4.2. klo 17.30

 • ti 3.3. klo 17.30

 • ti 7.4. klo 17.30

 • ti 5.5. klo 17.30

Kutsu sosiaalifoorumin verkostotapaamiseen

Sosiaalifoorumin pyrkimys on rakentaa yhteinen tila, jossa erilaiset kansalaisjärjestöt ja muut sosiaaliset liikkeet kohtaavat. Haluaisiko teidän porukkanne olla osa tätä kohtaamista ensi vuoden Sosiaalifoorumissa 25.-26.4.?

Tervetuloa tiistaina 14.1. klo 17:30 Seurakuntien talolle avoimeen, fasilitoituun tapaamiseen miettimään, millaista sisältöä ensi Sosiaalifoorumissa voisi nähdä – tai ihan vain kuulemaan lisää Sosiaalifoorumista. Tapaamiseen osallistuminen ei sido mihinkään. Kahvitarjoilu

Miksi kutsumme teidät?

Haluamme tuoda näkyväksi heikkoja signaaleja yhteiskunnallisesta muutoksesta. Näitä saattaa hyvin löytyä juuri itseohjautuvasta kansalaistoiminnasta, kuten yhteisen asian puolesta toimivista Facebook-ryhmistä. Haluamme, että Sosiaalifoorumi on prosessi, jossa järjestöt, verkostot ja toimintaryhmät luovat yhteyksiä ja kehittävät yhdessä uutta toimintaa.

Mikä Sosiaalifoorumi?

Sosiaalifoorumi on alusta kansalaiskeskustelulle. Tapahtumaan on järjestämässä sisältöjä suuri joukko erilaisia kansalaisjärjestöjä, verkostoja, yhteiskunnallisia liikkeitä, ay-liikkeitä, kirkollisia ja kulttuurialan toimijoita.  Suomen sosiaalifoorumissa etsitään mm. seminaarien, paneelikeskustelujen, työpajojen, teatterin, valokuvataiteen ja musiikin voimalla inhimillisiä vaihtoehtoja vallitsevalle uusliberalistiselle politiikalle sekä ratkaisuehdotuksia Suomen ja maailman ongelmiin.

Kutsu verkkosivuillamme:
https://sosiaalifoorumi.fi/2019/kutsu-sosiaalifoorumin-verkostotapaamiseen-14-1/

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *