Ohjelma 2019

Ohjelma 2019:

Lauantain ohjelma

Sunnuntain ohjelma

Lataa ohjelmaesite tästä
Kansainväliset vieraat
Illallinen 4.5. ja 5.5.

Ohjelmat teemoittain:

Rauha ja yhteisöllinen muutos – syrjimättömyys – seis rasismi – vähemmistökulttuurit

Jalka kahdessa paikassa – uusi kansalaistoiminta – DIY

Työelämä ja talous: kätketyt kamppailut

Valtarakenteiden haastaminen kulttuurin ja median keinoin – Marginaalit auki!

Ympäristöoikeudenmukaisuus

Polkuja järjestelmien muutokseen

Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.-5.5.2019 Helsingissä työväenopisto Arbiksella (Dagmarinkatu 3) järjestettävä Suomen sosiaalifoorumi pureutuu tänä vuonna monisäikeisten ongelmavyyhtien purkamiseen. Kriisit ja epävarmuus määrittävät tätä hetkeä. Vanha järjestys on järkkynyt, mutta uusi on vielä hämärän peitossa. Ilmastonmuutos, syrjintä, syrjään jääminen, työelämän mullistukset, kansalaistoiminnan kahlitseminen sekä autoritarismin nousu hallitsevat ja sumentavat näkökenttäämme. Näemme ongelmat irrallaan toisistaan ja jäämme yksinäisiksi toimiessamme niiden ratkaisemiseksi. Sosiaalifoorumin tehtävä on tuoda näkyviksi yhteydet kamppailujemme välillä. Ongelmat ovat yhteisiä. Niin ovat myös ratkaisut.

Arbiksella valaistaan tapahtuman pääteemana Polkuja järjestelmien muutokseen. Pääteema jakautuu viiteen osioon, jotka käsittelevät mm. ympäristöoikeudenmukaisuutta, työelämää ja vähemmistökulttuureja. Sosiaalifoorumin kansainvälisenä vieraana on sosiologi-kirjailija ja sananvapausjärjestö PEN:in kunniajäsen İsmail Beşikçi. Sosiaalifoorumin kansainvälisten vieraiden esittelyn löydät täältä.

Tapahtuman viralliset jatkot järjestetään lauantaina Mascot Barissa (Neljäs linja 2) kello 19.00 alkaen. Keskustelu ja verkostoituminen jatkuvat loistavien esiintyjien (Merikukka Duo, VILJA ja Artsi!) ja hauskan ohjelman parissa. Liput ennakkoon 5,50 € ja ovelta 6 €. Ennakkoliput nyt myynnissä: https://www.tiketti.fi/iltajuhlat-sosiaalifoorumi-pand-mascot-bar-live-stage-lippuja/61288

Vuoden 2019 Sosiaalifoorumia ovat tukeneet:

  • Helsingin ruotsinkielinen työväenopisto Arbis
  • Rakennusliitto
  • Suomen elintarviketyöläisten liitto
  • Helsingin kirvesmiehet
  • Helsingin metallityöväen osasto 5
  • PAU:n Pasilan osasto
  • Stara JHL Oy
  • Helsingin seurakuntayhtymä

Kiitämme lämpimästi kaikkia tukijoita! Ilman teitä Sosiaalifoorumi ei olisi mahdollinen.

Tukijat omalla sivullaan

Share