Kohti väkivaltaa torjuvaa kasvatuskulttuuria!

Mikä on moraali- ja kansalaiskasvatuksen paikka opetussuunnitelmassa? Millaisen kentän koulu tarjoaa kasvamiselle väkivallattomuuden periaatteeseen? Kuinka rakentaa väkivallasta vapaata kasvatuskulttuuria?

Rauhankasvatusinstituutti järjestää koulun ja nuorisotyön sekä kansalaisjärjestöjen väelle suunnatun teach-in -tyyppisen tapaamisen, jossa käsitellään väkivaltailmiötä lasten ja nuorten maailmassa. Ajankohtaisina haasteina käsitellään koulukiusaamista ja muita väkivallan muotoja koululaisten keskuudessa, väkivaltaa poliittisen ja mediajulkisuuden teemana sekä erilaisia käytännön vastauksia väkivaltakulttuurin torjumisen tiimoilta.

Tilaisuuteen kutsutaan psykologian, kasvatustieteen, sosiaalipsykologian, sosiologian ja kulttuurintutkimuksen sekä lapsi- ja nuorisotutkimuksen näkökulmaa edustavia tutkijoita, opettajia ja nuorisotyöntekijöitä ja erityisesti Kiva-koulu -hankkeeseen osallistuvien koulujen henkilökuntaa, väkivaltakysymyksen kanssa toimivia kansalaisjärjestöjä ja muita kansalaisaktivisteja, joita kiinnostaa edistää väkivallattomuuden periaatteen toteutumista sekä aikuisten ja lasten välisessä että lasten ja nuorten keskinäisessä kanssakäymisessä. Eri näkökulmista asiaa valottavien pyydettyjen puheenvuorojen sekä yhteisen keskustelun pohjalta pohdimme ajankohtaisia haasteita väkivallattomuuden periaatteen edistämisessä kasvatuksen alalla.

Järjestäjä: Sari Vesikansa / Rauhankasvatusinstituutti

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *