Ydinaseeton maailma – Eurooppa voi aloittaa

Kuvaus: Obama asetti tavoitteksi lopullisen ydinaseriisunnan, mutta sitten kysymykseksi nousi voiko se tapahtua meidän elinaikanamme. Samalla me tiedämme että jos ydinasevallat eivät nyt tuo pöytään lupauksia todellisesta ydinaseriisunnasta ja aikataulua ensimmäisille askelille, emme pysty estämään ydinaseteknoligiaa leviämistä. Nyt on aika aktivoitua ja vaatia ydinaseriisuntaa. Ongelmmallinen haaste on myös ns rauhanomainen ydinenergia ja se miten hallita ydinaseita varten tarvittavia raakaaineita. Meillle eurooppalaisille on ensimmäinen askel vaatia ydinaseetonta eurooppaa. Emme suostu pitämään ydinaseita omalla takapihallamme!

Ydinsulkusopimus neuvottelut alkavat 3. toukuuta New Yorkissa paikalla myös maailman rauhanliike. Tule kuulemaan ja keskustelemaan siihen liittyvistä aloitteista ja kansalaisyhteiskunnan varjotapahtumista.

Teeman johdattelemassa muun muassa Rauhanliiton puheenjohtaja Tarja Cronberg, joka tehnyt aiheesta myös selvityksen Ulkopoliittiselle Instituutille ja tutkija Kati Juva.

Järjestäjät ; Suomen Rauhanliitto – YK Yhdistys, Rauhanpuolustajat, Lääkärien sosiaalinen vastuu ja Sadankomitea

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *