Suomen sosiaalifoorumi keräsi 1500 kävijää

Arbiksen käytävät olivat täynnä koko viikonlopunSuomen sosiaalifoorumi järjestettiin 13. kerran 26. – 27.4.2014 Helsingin Arbiksella. Tapahtuman teema oli tänä vuonna Toisenlainen maailma on mahdollinen – Valitse vastuu! Tapahtuma keräsi viikonlopun aikana noin 1500 kävijää. Sosiaalifoorumi kokoaa vuosittain yli 120 eri järjestöä, ay-liikettä ja kirkollista toimijaa keskustelemaan eri näkökulmista ihmisoikeus- ja demokratiakysymyksiä, globaalista vastuusta ja oikeudenmukaisuudesta meillä ja muualla.

Arbiksella vallitsi aktiivinen ja intensiivinen tunnelma, kun Suomen sosiaalifoorumi kokosi yli 120 järjestöä saman katon alle keskustelemaan ja järjestämään oman näköistään ohjelmaa. Järjestävät tahot toteuttivat yhteistyönä erilaisilla kokoonpanoilla 65 osatapahtumaa. Ohjelma oli jakautunut viiden eri teemaryhmän alle: kulttuuri ja dialogi; hyvinvointi ja tasa-arvo; rauha, demokratia, ihmisoikeudet; ympäristötulevaisuus sekä työ, elämä ja talous.

Teemu Matinpuro, Fatima Ibrahim, Adi Khalefa, Pekka Haavisto ja Chris Mathlako avajaistilaisuudessaErityiseksi painopisteeksi Suomen sosiaalifoorumissa on haluttu nostaa kehittyvien maiden ja kehityspolitiikan näkökulma. Sosiaalifoorumiin kutsuttiin myös tänä vuonna kolme kansainvälistä asiantuntijavierasta kehittyvistä maista: johtava oppositiopoliitikko ja naisasia-aktivisti Fatima Ibrahim Somalimaasta, Chris Matlhako Etelä-Afrikan kansallisesta korkeakoulusta sekä palestiinalainen stand up –koomikko ja yhteiskuntakriitikko Adi Khalefa. Vieraat tapasivat sosiaalifoorumin avajaistilaisuudessa kehitysministeri Pekka Haaviston.

Suomen sosiaalifoorumin ohjausryhmän puheenjohtaja Sanna Viljakainen on tyytyväinen tapahtumaan: ”Ihmiset ovat osoittaneet aitoa kiinnostusta käsiteltäviin asioihin. Käytävillä kuultujen kommenttien mukaan asiasisällöt ovat kehittyneet valtavasti! Sosiaalifoorumin voima syntyy siitä, että se kokoaa eri tahot yhteen. Tätä kautta on mahdollista löytää yhteinen ääni ja voima haastamaan päättävät tahot mukaan toimimaan globaalisti solidaarisemman maailman puolesta.”

Suuri kiitos kaikille osallistujille ja järjestäjille ohjausryhmän ja projektissa mukana olleiden puolesta. Nähdään ensi vuonna uudestaan!

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *