Tiedote 7.4. – Suomen sosiaalifoorumissa 2014 korostetaan jokaisen vastuuta

Suomen sosiaalifoorumi järjestetään 13. kerran 26. – 27.4.2014 Helsingin Arbiksella (Dagmarinkatu 3). Tapahtuman teema on tänä vuonna Toisenlainen maailma on mahdollinen – Valitse vastuu! Suomen sosiaalifoorumi kokoaa yhteen suuren joukon erilaisia liikkeitä, järjestöjä ja verkostoja keskustelemaan ajankohtaisista globaaleista ja paikallisista kysymyksistä. Tapahtumaa on järjestämässä yli 120 eri tahoa. Sosiaalifoorumi on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy.

Suomen sosiaalifoorumi -tapahtuma muodostuu 60 osa-tapahtumasta, jotka koostuvat seminaareista, työpajoista ja elokuvista. Aiheet vaihtelevat laajasti ja tapahtumassa puhuttavat muun muassa tasa-arvoinen avioliittolaki, perustulo, lähidemokratia, EU:n rooli, thai-poimijat, romanikysymys sekä kaivosala. Joitakin seminaareja on mahdollista seurata netissä reaaliaikaisen videomateriaalin kautta.

”Kaikessa siinä, mistä Suomen sosiaalifoorumissa puhutaan, on pohjimmiltaan kyse vaikutusmahdollisuuksien esiintuomisesta – olipa aiheena ympäristökysymykset, talouskriisi, rauhanprosessit tai hyvinvointi. Haluamme yhdessä nostaa esille, että nykyiselle talouden ja rahan sanelemalle kilpailuyhteiskunnalle ja maailmanjärjestykselle löytyy vaihtoehtoja. Kyse on valinnasta. Jokaisen panosta tarvitaan juuri nyt”, summaa sosiaalifoorumin ohjausryhmän puheenjohtaja Sanna Viljakainen.

Suomen sosiaalifoorumiin on kutsuttu neljä kansainvälistä asiantuntijavierasta: länsisaharalainen ihmisoikeusaktivisti Khattari El Baillal, palestiinalainen stand up –koomikko ja yhteiskuntakriitikko Adi Khalefa, eteläafrikkalainen Chris Matlhako Etelä-Afrikan kansallisesta korkeakoulusta sekä oppositiopoliitikko ja naisasia-aktivisti Fatima Ibrahim Somalimaasta.

Sosiaalifoorumi käynnistyy lauantaina 26.4. klo 10 avajaistilaisuudella, jossa kehitysministeri Pekka Haavisto keskustelee kansainvälisten vieraiden kanssa. Päivän aikana paikalla ovat lisäksi mm. ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja sekä Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Seminaarit jatkuvat kello 17.30 asti. Lauantai-iltana PAND – taiteilijat rauhan puolesta –verkosto järjestää iltajuhlan Ravintola Kaisaniemessä, missä kuullaan muun muassa palestiinalaista stand up:ia ja ainoata suomalaista bhangra-bändiä SHAVAa. Sunnuntaina seminaareja järjestetään klo 11 – 14.30. Yhteinen tapahtuman päätöstilaisuus alkaa klo 15.

Sosiaalifoorumin kahden vuoden välein vaihtuvana tili- ja vastuujärjestönä toimii toista vuotta Työväen Sivistysliitto TSL ry. Suomen ulkoasiainministeriö tukee sosiaalifoorumin järjestämistä viestintä- ja globaalikasvatustuella.

Tutustu ohjelmaan: www.sosiaalifoorumi.fi. Tiedot netissä reaaliajassa lähetettävistä seminaareista julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Lisätietoja:
Koordinaattori Maarit Tervo, puh: 040 567 3209, maarit.tervo@tsl.fi
Tiedottaja Inkeri Halme, puh: 044 112265, info@sosiaalifoorumi.fi  (haastattelupyynnöt)

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *