Järjestäjät: muistakaa ilmoittautua 31.1.2015 mennessä

Kaikki seminaareja ja työpajoja sosiaalifoorumissa järjestävät, muistattehan ilmoittautua tammikuun loppuun mennessä. Tässä menettelytapaohjeet ja tässä ilmoittautumislomake.

Pyydämme käyttämään ilmoittautumisessa tuota lomaketta, jotta kaikki tarvittavat  tiedot tulevat kirjatuksi heti kerralla. Toiveen on, että seminaareja ja työpajoja olisi järjestämässä kutakin vähintään kaksi tahoa (järjestöä, verkostoa tms.).

Tässä alustava kuvaus sosiaalifoorumin teemoista, jotka täsmentyvät järjestelyjen edetessä:

Maailmantalous nyt

Tavoitteena on saada suomalaiset näkemään maailmantalouden rakenne oikein ja sen eriarvoisuutta luova vaikutus kaikissa maissa sekä toimimaan tilanteen muuttamiseksi. Kansainvälisten sopimusten epäoikeudenmukaisuus erityisesti globaalin etelän maille.

Hyvinvointi kuuluu kaikille

Mitä jokainen voi tehdä, että oikeudenmukainen hyvinvoinnin ja mahdollisuuksien jakautuminen maailmassa toteutuu. Mikä on suurien firmojen ja valtioiden rooli hyvinvoinnin epäoikeudenmukaisessa jakautumisessa? Miten vaikutamme niiden toimintaan?

Ympäristötulevaisuus

Kuivuus ja tulvat ja muut ympäristökatastrofit: Keihin ne pahiten kohdistuvat, mikä on rikkaiden maiden osuus niiden syntymisessä? Perhosensiipiefekti Suomesta koko maapallon hyväksi: kaikki voi alkaa pienistä teoista. Miten kasvatamme pienistä teoista suuria?

Rauha, ihmisoikeudet ja demokratia

Sota on pahin hyvinvoinnin este, korruptio syö luottamusta ihmisten väliltä ja suurvallat kamppailevat resursseista eri alueilla ihmisistä välittämättä. Tutkitaan yhteiskunnan rakenteita perusedellytyksenä sekä ihmisoikeuksille että hyvinvoinnille. Tasa-arvon eri ulottuvuudet. Eriarvoisissa yhteiskunnissa kärsivät eniten lapset ja naiset. Mitä teemme arkipäivässä näiden asioiden muuttamiseksi?

Kulttuureiden moniarvoisuus

Miten kohtaamme vieraiden kulttuureiden ihmiset? Miten muutamme asenteita? Uskontojen merkitys eri kulttuureissa.

 

Lisätietoja: info (ät) sosiaalifoorumi (piste) fi

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *