Suomen sosiaalifoorumi räjäytti pankin ja kyseenalaisti vallitsevan vallan

Suomen sosiaalifoorumi kierähti käyntiin lauantaina 25.4. Perinteiseen tapaan Arbis täyttyi mielenkiintoisesta keskustelusta ja positiivisesta työntouhusta – kiinnostus oppia lisää globaaleista epäkohdista on ilmeinen.

”Nicanor Perlasin luento täytti kaikki odotukset – huomenna keskustelu jatkuu kahdessa hänen vetämässään työpajassa. Kaiken kaikkiaan lauantai on ollut hektinen ja energinen aloitus sosiaalifoorumille”, toteaa sosiaalifoorumin ohjausryhmän puheenjohtaja Pirjo Kerminen.

WP_20150425_009 (2)

Sosiaalifoorumi kokosi yhteen jälleen yli tuhat kävijää. 45 erilaisesta osatapahtumasta löytyi jokaiselle jotain mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää. Yleinen ilmapiiri oli rento ja keskittynyt.

”Vapaakauppasopimukset ovat herättäneet valtavasti keskustelua pitkin kevättä – myös sosiaalifoorumissa aihe nousi esiin lukuisissa keskusteluissa ja työpajoissa. Hyvä, että ihmiset tuntuvat ymmärtävän hyvin aiheen tärkeyden ja sen laajat vaikutukset ihmisten ja ympäristön hyvinvointiin”, kertoi TTIP-verkoston aktiivi Marissa Varmavuori.

Huomenna sunnuntaina ohjelma jatkuu klo 11.

Sunnuntaina esiintyy muun muassa brasilialainen Rodrigo Nunes, joka on yksi Latinalaisen Amerikan kuumimmista poliittisista filosofeista. 36-vuotias Nunes on ollut aktiivinen sekä Maailman sosiaalifoorumissa että Oikeutta siivoojille -liikkeessä. Sherajul Islam taas tuo esiin erilaista ja ajankohtaista perspektiiviä vammaisuudesta kehitysyhteistyössä. Islam on Society for Awareness and Development of Disabled (SADD) -järjestön johtaja ja perustaja. Järjestö tekee edistyksellistä työtä Bangladeshissa vammaisten ihmisoikeuksien edistämiseksi. Tämä on erityisen tärkeää maassa, jossa ei ole sosiaaliturvaa.

Tervetuloa jatkamaan keskustelua myös sunnuntaina! Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Suomen sosiaalifoorumia voi seurata myös internetin kautta, sillä tapahtumasta lähetetään reaaliajassa videokuvaa samaan aikaan kahdesta eri osatapahtumasta.

Lisätietoja:
Tiedottaja Noora Kauppila, info@sosiaalifoorumi.fi tai 045 1623795

 

Share

One comment

  • Eikö tuota ”vapaakauppasopimus”-nimeä voitaisi jo saada pysymään Ö-mapissa TTIP:stä ynnä muista puhuttaessa? Näissä sopimuksissa ei ole kyse vapaakaupasta, vaan suurten firmojen vallasta yli demokraattisten instituutioiden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *