Tili- ja vastuujärjestöksi Sosiaalifoorumille 2019-20?

Suomen sosiaalifoorumi etsii jälleen uutta tili- ja vastuujärjestöä!

Sosiaalifoorumi ei ole itsenäinen organisaatio, vaan erilaisten kansalaisliikkeiden yhteistyön tulos. Se toimii alustana ja avoimena tilana, jonne tasa-arvoisen ja demokraattisen yhteiskunnan kannattajat voivat tuoda näkemyksiään laajempaan keskusteluun. Erilaisten mielipiteiden ja taustaryhmien kirjo on laaja. Suomen sosiaalifoorumi noudattaa Maailman sosiaalifoorumin periaatteita.

Suomen sosiaalifoorumilla on 1-2 vuoden välein vaihtuva vastuujärjestäjä, ns. tilijärjestö. Sen vastuista voidaan sopia erikseen, mutta tilijärjestö vastaa vähintään rahaliikenteestä, toimii palkattavien työntekijöiden työnantajana, esimiehenä ja vastaa työnantajavelvoitteista sekä mahdollisiin rahoitushakuihin liittyvästä hankebyrokratiasta. Lisäksi se voi halutessaan ottaa vastuukseen prosessin valmistelujen käynnistämisen ja organisoinnin (edellisen vuoden syksyllä), yleiskokousten ja järjestelytoimikunnan koolle kutsumisen, budjettiseurannan ja tapahtuman kokonaiskoordinaation.

Tilijärjestön rooli on siis tapahtuman infran suhteen merkittävä, sisältöjä tekevät ennen kaikkea kansalaisjärjestöt ja liikkeet yhteistyössä keskenään.

Vuosina 2017-18 Sosiaalifoorumin tilijärjestönä on toiminut Sivistysliitto Kansalaisfoorumi ry. Käytännön valmisteluista, suunnittelun ja järjestelyn koordinaatiosta on vastannut joukko vapaaehtoisaktiiveja.

Lisätietoja:

Ohjausryhmän 2018 puheenjohtaja, Heikki Ketoharju, heikki.ketoharju at iki.fi

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *