Tule ohjausryhmän jäseneksi

Sosiaalifoorumin ohjausryhmään kaivataan vielä teemakoordinaattoreita. Hyvinvointi, työ ja toimeentulo -teemaan kaivataan toista koordinaattoria. Lisäksi haetaan Ympäristökriisi-teemaan lisäkoordinaattoria.

Mikäli kiinnostuit, lähetä asiasta tiedustelu Heikki Ketoharjulle. heikki.ketoharju@iki.fi, 050 9189139 (myös Whatsapp- ja Signal -viestit toimivat.)

Share

Vapaaehtoiseksi

Tule vapaaehtoiseksi Suomen sosiaalifoorumiin 2.-3.9.2023!

Haluatko olla mukana toteuttamassa tapahtumaa, joka tarjoaa tilan kriittisille ruohonjuuritason äänille ja eri yhteiskunnallisten liikkeiden kohtaamiselle? Suomen sosiaalifoorumi järjestetään tänä vuonna Helsingissä ruotsinkielisellä työväenopisto Arbiksella 2.-3.9.2023. Tervetuloa mukaan!  

Vapaaehtoisena Sosiaalifoorumiin osallistuminen on oivallinen tapa saada työkokemusta tapahtuman järjestämisestä sekä luoda kontakteja kansalaisyhteiskunnan toimijoihin. Vapaaehtoisia tarvitaan muun muassa seminaariavustajiksi, tilojen järjestelyyn, valokuvaamaan ja videoimaan. Vapaaehtoisille tarjotaan tapahtuman aikana ruoka ja osallistumisesta on mahdollisuus saada työtodistus.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi 18.8. mennessä alla olevan lomakkeen kautta.

Vapaaehtoisille järjestetään perehdytystilaisuus Helsingissä (aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin).

Sosiaalifoorumi kokoaa yhteen erilaiset yhteiskunnalliset liikkeet ja verkostot ja herättää keskustelua ajankohtaisista globaaleista ja paikallisista yhteiskunnallisista aiheista. Tämän vuoden teemat ovat:

 • ”Ekologinen jälleenrakennus” 
 • ”Kohti kestävää hyvinvointivaltiota” 
 • ”Sivistys ja kulttuuri” 
 • ”Rauha ja oikeudenmukainen maailma” 

Sosiaalifoorumin päätökset tehdään yleiskokouksessa, joka on avoin kaikille kiinnostuneille.

Lisätietoja tapahtumasta ja vapaaehtoistoiminnasta saat tapahtumakoordinaattori Taina Petrelliltä: tainapetrell(at)gmail.com, puh. 050 4120393.

Tervetuloa mukaan!

Share

Sosiaalifoorumi hakee tapahtumakoordinaattoria ja viestintäkoordinaattoria

Työpaikkailmoitus:

1) Tapahtumakoordinaattori / Tapahtumatuottaja

Haemme määräaikaista tapahtumakoordinaattoria tekemään Sosiaalifoorumi-tapahtumaa ajalle 25.3.–8.5.2019. Tehtävät sijoittuvat Helsinkiin.

Suomen sosiaalifoorumi on osa maailmanlaajuista sosiaalifoorumi-liikettä. Sosiaalifoorumin pyrkimys on rakentaa yhteinen tila, jossa erilaiset kansalaisjärjestöt ja muut sosiaaliset liikkeet kohtaavat.

Tapahtumakoordinaattorina

 • Vastaat Helsingissä 4.-5.5.2019 ruotsinkielisellä työväenopisto Arbiksella järjestettävän Sosiaalifoorumi -tapahtuman tuottamisesta: käytännön järjestelyistä, toteuttamisesta ja suunnittelusta yhdessä tapahtuman viestintäkoordinaattorin, ohjausryhmän, vapaaehtoisten sekä kansalaisjärjestöjen kanssa.      
 • Pidät aktiivisesti yhteyttä yhteistyökumppaneihin ja sidosryhmiin.
 • Vastaat kansainvälisten vieraiden osallistumiseen liittyvistä järjestelyistä yhdessä yhteistyökumppanien kanssa.
 • Rekrytoit tapahtumaan vapaaehtoisia ja perehdytät osaltasi heitä tehtäviinsä.
 • Osallistut tapahtumamarkkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen yhteistyössä viestintäkoordinaattorin kanssa.
 • Seuraat ja arvioit tapahtuman etenemistä ja onnistumista oman vastuualueesi osalta.

Etsimme vastuullista ja innostunutta tyyppiä toteuttamaan nopeatahtinen ja keskustelua herättelevä Sosiaalifoorumi-tapahtuma. Tehtävä edellyttää hyvää organisointikykyä, isojen kokonaisuuksien hallintaa ja aiempaa kokemusta tapahtumien tuottamisesta. Odotamme sinulta myös erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Pystyt pitämään monet langat käsissäsi etkä hätäänny viime hetken muutoksista. Tehtävä edellyttää hyvää suomen ja englannin kielen taitoa (suullinen ja kirjallinen). Sosiaalifoorumi-liikkeen tuntemus sekä kokemus järjestötoiminnasta, projektityöstä ja vapaaehtoisten kanssa toimimisesta katsotaan eduksi.

2) Viestintäkoordinaattori

Haemme määräaikaista viestintäkoordinaattoria tekemään Suomen sosiaalifoorumia ajalle 18.3.–8.5.2019. Tehtävät sijoittuvat Helsinkiin.

Suomen sosiaalifoorumi on osa maailmanlaajuista sosiaalifoorumi-liikettä. Sosiaalifoorumin pyrkimys on rakentaa yhteinen tila, jossa erilaiset kansalaisjärjestöt ja muut sosiaaliset liikkeet kohtaavat.

Viestintäkoordinaattorina

 • Laadit 4.-5.5.2019 ruotsinkielisellä työväenopisto Arbiksella järjestettävän Sosiaalifoorumi-tapahtuman viestintä- ja markkinointisuunnitelman yhteistyössä tapahtumakoordinaattorin ja tapahtuman ohjausryhmän kanssa.
 • Vastaat viestinnän toteuttamisesta suunnitelman mukaisesti:
  • sisällöntuotanto verkkoon ja sosiaaliseen mediaan ennen tapahtumaa ja sen aikana
  • tapahtumamarkkinointi
  • mediayhteistyö
 • Osallistat vapaaehtoisia tapahtuman viestintään ja markkinointiin
 • (Suunnittelet ja) toteutat yhteistyön paikallismedioiden kanssa
 • Seuraat ja arvioit tapahtuman etenemistä ja onnistumista vastuualueesi osalta.

Etsimme joukkoomme globaaleista teemoista innostunutta viestinnän taitajaa. Tehtävä edellyttää monipuolista viestinnällistä osaamista (mukaanlukien sosiaalisen median kanavien ymmärrys), aiempaa kokemusta viestinnän tehtävistä sekä sujuvaa suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Arvostamme erityisesti tapahtumaviestinnän ja -markkinoinnin osaamista. Toivomme, että olet aktiivinen, idearikas ja yhteistyötaitoinen tekijä. Arvostamme kykyä toimia paineen keskellä sekä erityisesti tapahtuman aikana kykyä viestiä monipuolisesti ja kekseliäästi. Sosiaalifoorumi-liikkeen tuntemus katsotaan eduksi.

**

Tarjoamme sinulle innostavan yhteisön ja mahdollisuuden tehdä merkityksellistä työtä paremman maailman puolesta. Tehtävässä pääset verkostoitumaan järjestökentän eri toimijoiden kanssa.

Molemmat työsuhteet ovat määräaikaisia: tapahtumakoordinaattori 30 kpl 6-tunnin päivää sekä sosiaalifoorumiviikonloppuna 20 tuntia, ja viestintäkoordinaattori 15 kpl 6 tunnin työpäivää. Toivomme, että voit aloittaa tehtävässä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 25.3.2019. Molempien tehtävien palkka on 16,25 € /h.

Lisätietoja molemmista tehtävistä antaa Heikki Ketoharju: 050 9189139, heikki.ketoharju [at] iki.fi

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV viimeistään 14.3.2018 klo 16.00 mennessä osoitteeseen: ruusu.blomberg [at] gmail.com. Otsikoi sähköposti ”Hakemus, tapahtumakoordinaattori”.

Share

Tili- ja vastuujärjestöksi Sosiaalifoorumille 2019-20?

Suomen sosiaalifoorumi etsii jälleen uutta tili- ja vastuujärjestöä!

Sosiaalifoorumi ei ole itsenäinen organisaatio, vaan erilaisten kansalaisliikkeiden yhteistyön tulos. Se toimii alustana ja avoimena tilana, jonne tasa-arvoisen ja demokraattisen yhteiskunnan kannattajat voivat tuoda näkemyksiään laajempaan keskusteluun. Erilaisten mielipiteiden ja taustaryhmien kirjo on laaja. Suomen sosiaalifoorumi noudattaa Maailman sosiaalifoorumin periaatteita.

Suomen sosiaalifoorumilla on 1-2 vuoden välein vaihtuva vastuujärjestäjä, ns. tilijärjestö. Sen vastuista voidaan sopia erikseen, mutta tilijärjestö vastaa vähintään rahaliikenteestä, toimii palkattavien työntekijöiden työnantajana, esimiehenä ja vastaa työnantajavelvoitteista sekä mahdollisiin rahoitushakuihin liittyvästä hankebyrokratiasta. Lisäksi se voi halutessaan ottaa vastuukseen prosessin valmistelujen käynnistämisen ja organisoinnin (edellisen vuoden syksyllä), yleiskokousten ja järjestelytoimikunnan koolle kutsumisen, budjettiseurannan ja tapahtuman kokonaiskoordinaation.

Tilijärjestön rooli on siis tapahtuman infran suhteen merkittävä, sisältöjä tekevät ennen kaikkea kansalaisjärjestöt ja liikkeet yhteistyössä keskenään.

Vuosina 2017-18 Sosiaalifoorumin tilijärjestönä on toiminut Sivistysliitto Kansalaisfoorumi ry. Käytännön valmisteluista, suunnittelun ja järjestelyn koordinaatiosta on vastannut joukko vapaaehtoisaktiiveja.

Lisätietoja:

Ohjausryhmän 2018 puheenjohtaja, Heikki Ketoharju, heikki.ketoharju at iki.fi

Share

Vapaaehtoiseksi

Tule vapaaehtoiseksi Suomen sosiaalifoorumiin 21.-22..4.!

Haluatko olla mukana toteuttamassa yhteisponnistusta, joka tarjoaa tilan kriittisille ruohonjuuritason äänille ja eri yhteiskunnallisten liikkeiden kohtaamiselle? Suomen sosiaalifoorumi järjestetään tänä vuonna Helsingissä ruotsinkielisellä työväenopisto Arbiksella 21.-22.4. Tervetuloa mukaan!  

Vapaaehtoisena Sosiaalifoorumiin osallistuminen on oivallinen tapa saada työkokemusta tapahtuman järjestämisestä sekä luoda kontakteja kansalaisyhteiskunnan toimijoihin. Vapaaehtoisia tarvitaan muun muassa seminaariavustajiksi, tilojen järjestelyyn, viestinnän tehtäviin, valokuvaamaan ja videoimaan. Vapaaehtoisille tarjotaan tapahtuman aikana ruoka ja osallistumisesta on mahdollisuus saada työtodistus. Lisäksi tapahtuman jälkeen järjestetään vapaaehtoisille karonkka perjantaina 27.4.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi 4.4. mennessä alla olevalla lomakkeella! 

Vapaaehtoisille järjestetään perehdytystilaisuus 11.4. klo 17.30. Varaa aika kalenteristasi!

Tervetuloa mukaan!

Share

Viestintäkoordinaattoriksi

Viestintäkoordinaattori Suomen sosiaalifoorumiin

Haemme osa-aikaista viestintäkoordinaattoria ajalle 3.4.-24.4.2018. Tarjoamamme työ toteutuu ja paikka täytetään, mikäli saamme siihen tarvittavan rahoituksen. Tieto varmistetaan 26.3.2018 mennessä.

Suomen sosiaalifoorumi on osa maailmanlaajuista sosiaalifoorumi-liikettä. Sosiaalifoorumin pyrkimys on rakentaa yhteinen tila, jossa erilaiset kansalaisjärjestöt ja muut sosiaaliset liikkeet kohtaavat.

Sosiaalifoorumin viestintäkoordinaattorina vastaat 21.-22.4.2018 ruotsinkielisellä työväenopistolla Arbiksella järjestettävän Sosiaalifoorumi-tapahtuman viestinnän toteuttamisesta, mihin kuuluu mm. sisällöntuotanto verkkoon ja sosiaaliseen mediaan ennen tapahtumaa ja sen aikana, tapahtumamarkkinointi ja mediayhteistyö. Työsi tukena on aiemmin laadittu viestintä- ja markkinointisuunnitelma, mutta sinulla on halutessasi mahdollisuus toteuttaa luovia Sosiaalifoorumille sopivia ideoita myös matkan varrella. Lisäksi osallistat vapaaehtoisia tapahtuman viestintään ja markkinointiin sekä seuraat ja arvioit tapahtuman etenemistä ja onnistumista vastuualueesi osalta.

Haluaisimme löytää tehtävään globaaleista teemoista innostuneen henkilön, jolla on aiempaa kokemusta viestinnän tehtävistä, hyvä ymmärrys sosiaalisen median kanavista sekä sujuva suomen ja englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Arvostamme erityisesti tapahtumaviestinnän ja -markkinoinnin osaamista. Toivomme, että olet aktiivinen, idearikas ja yhteistyötaitoinen tekijä. Arvostamme kykyä ratkoa ongelmia kiireenkin keskellä sekä erityisesti tapahtuman aikana kykyä viestiä monipuolisesti ja kekseliäästi. Sosiaalifoorumi-liikkeen tuntemus, valmiit verkostot media-alalla ja kokemus vapaaehtoistyön koordinoinnista ovat plussaa, mutta nämä eivät ole tehtävässä suoriutumisen kannalta välttämättömiä.

Entä mitä me tarjoamme? Innostavan yhteisön ja mahdollisuuden tehdä merkityksellistä työtä paremman maailman puolesta. Tehtävässä pääset aitiopaikalle tutustumaan järjestökentän eri toimijoihin. Vaikka työ on itsenäistä viestinnän toteuttamista, sinun ei tarvitse tehdä sitä yksin:
työpariksesi saat Sosiaalifoorumin läpikotaisin tuntevan tapahtumakoordinaattorin ja työssä teitä molempia tukee motivoitunut vapaaehtoisista koostuva ohjausryhmä. Työnantajana toimii Suomen sosiaalifoorumin tili- ja vastuujärjestö Kansalaisfoorumi.

Työstä maksettava palkka on yhteensä 1812 euroa (16,25 € /h + lomarahat), ja työ alkaa viimeistään 3.4.2018. Työaika on yhteensä 100 tuntia, ja sen jakautumisesta työsuhteen ajalle sovitaan tehtävään valitun henkilön kanssa.
Tehtävät sijoittuvat Helsinkiin. Kansalaisfoorumi tarjoaa työvälineet ja työtilan, mutta myös etätyö onnistuu.

Lisätietoja tehtävästä antaa:
Tytti Lallo, Suomen sosiaalifoorumin 2018 ohjausryhmän jäsen. Tiedustelut sähköpostitse tytti.lallo@helsinki.fi

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen: tytti.lallo@helsinki.fi. Otsikoi sähköposti ”Hakemus, SSF viestintäkoordinaattori”. Laita hakemuksesi viimeistään 21.3.2018 klo 16.00 mennessä; paikka kuitenkin täytetään heti sopivan tekijän löydyttyä!

Share