Sosiaalifoorumin yleiskokous Ti 16.4. Klo 17.30

Tervetuloa Sosiaalifoorumin yleiskokoukseen tiistaina 16.4.2019 klo 17.30 Helsingin seurakuntien talolle, Kolmas linja 22. 2. kerros, kokoushuone Sutinen.

Käymme läpi lähestyvän tapahtuman tilanteen, pohdimme viimeisillä viikoilla esiin nostettavia tiedotuskärkiä, ja lisäksi suunnittelemme Sosiaalifoorumin palautteen keräämisen, tapahtuman arvioimisen ja muut Sosiaalifoorumin jälkeen tehtävät toimenpiteet.

Share

Sosiaalifoorumin järjestötiedote 19.3.2019

Suomen sosiaalifoorumi järjestetään tänä vuonna 4.-5.5.2019, eli viikonloppuna vapun jälkeen. Sosiaalifoorumi on järjestöjen yhteinen tapahtuma, joka pyrkii kokoamaan erilaisia järjestöjä yhteen saman katon alle keskusteluihin, työpajoihin ja kohtaamisiin. Mottomme on: Toisenlainen maailma on mahdollinen!

Tapahtuman pääteemaksi on tänä vuonna valittu Polkuja järjestelmien muutokseen. Teema heijastaa keskustelua, jota olemme yleiskokouksissa käyneet laajojen, toisiinsa kietoutuneiden ongelmien ratkaisemisesta.

Elämme epävarmaa ja kriisien täyttämää aikaa, mutta järjestöjen yhteistyöllä haasteista voidaan selvitä!

Kansainvälinen vieras valittu

Sosiaalifoorumin vieraaksi saapuu turkkilainen sosiologi İsmail Beşikçi. Hän on kirjailijoiden sananvapausjärjestö PEN:in kunniajäsen. Beşikçi on istunut vankilassa elämänsä aikana yhteensä 17 vuotta, ja hänen 36 kirjastaan 32 on kielletty Turkissa.

Ilmoittautuminen jatkuu 5.4. saakka

Sosiaalifoorumin ilmoittautumista on jatkettu 5.4. saakka, jotta kaikki halukkaat ehtivät ilmoittaa ohjelman mukaan. Kannustamme ilmoittamaan tilaisuuden ajoissa ja muokkaamaan tietoja täsmällisemmiksi puhujien varmistuessa.

Osatapahtuman maksu on 90 euroa per tapahtuma. Sosiaalifoorumiin voi myös varata esittelypöydän 60 euron hintaan. Ilmoittautuminen on avoinna osoitteessa: https://sosiaalifoorumi.fi/jarjesta-seminaari/

Sosiaalifoorumin 2019 teemat

Sosiaalifoorumin osatapahtumat järjestetään seuraavien teemojen alle:

  • Rauha ja yhteisöllinen muutos – syrjimättömyys – seis rasismi
  • Jalka kahdessa paikassa – uusi kansalaistoiminta
  • Työelämä ja talous: kätketyt kamppailut
  • Ympäristöoikeudenmukaisuus
  • Marginaalit auki / vähemmistökulttuurit / DIY

Perinteiseen tyyliinsä teemat ovat ennen kaikkea suuntaa antavia, eivätkä sido osatapahtumien järjestäjiä pitäytymään tiukasti niissä. Osatapahtumissa kuitenkin sitoudutaan noudattamaan Sosiaalifoorumin arvoja, jotka nekin löydät kotisivuilta: https://sosiaalifoorumi.fi/tietoa-sosiaalifoorumista/sosiaalifoorumin-arvot/

Sosiaalifoorumin päiväohjelman lisäksi tarjolla myös iltabileet

Sosiaalifoorumin iltabileet järjestetään lauantaina 4.5. Kalliossa Mascotissa. Liput ennakkoon 5,50 € ja ovelta 6 €. Eteispalvelumaksu lipun ostaneille 1 € (norm. 2 €). Järjestäjänä on entiseen tapaan PAND Taiteilijat rauhan puolesta.

Kevään yleiskokousaikataulu

Sosiaalifoorumia järjestetään kaikille avoimissa yleiskokouksissa, joita pidetään kerran kuukaudessa. Kevään yleiskokousajat ovat seuraavat:

Ke 27.3. Klo 17.30, Seurakuntien talo, Kolmas linja 22

Ke 16.4. Klo 17.30, Seurakuntien talo

Ke 15.5. Klo 17.30, Seurakuntien talo

Yleiskokouksiin saapuvat voivat kysyä ala-aulassa vahtimestarilta oikean kerroksen ja huoneen.

Share

Sosiaalifoorumiin ilmoittautuminen on avoinna

Sosiaalifoorumiin 2019 voi nyt ilmoittautua ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautua saavat järjestöt, verkostot ja yhteisöt. Kannustamme yhteistyöhön: ilmoittautuvia järjestöjä toivotaan olevan useampia kuin yksi.

Ilmoittautumisen takaraja on 5.4. (Ilmoittautumisaikaa jatkettiin kahdella viikolla.) Tämän jälkeen ilmoittautumista voi vielä täydentää viikon ajan.

Ilmoittaudu sosiaalifoorumiin!

Share

Sosiaalifoorumin järjestötiedote / Helmikuu

TIEDOTE JÄRJESTÖILLE
6.2.2019

Kevään Sosiaalifoorumi lähestyy!

Sosiaalifoorumin ilmoittautuminen aukeaa tänä vuonna 11.2.2019.

Itse Suomen sosiaalifoorumi järjestetään tänä vuonna 4.-5.5.2019, eli viikonloppuna vapun jälkeen.

Tapahtuman pääteemaksi on tänä vuonna valittu Polkuja järjestelmien muutokseen. Teema heijastaa keskustelua, jota olemme yleiskokouksissa käyneet laajojen, toisiinsa kietoutuneiden ongelmien ratkaisemisesta.

Elämme epävarmaa ja kriisien täyttämää aikaa, mutta järjestöjen yhteistyöllä haasteista voidaan selvitä!

Ehdotuksia kansainvälisistä vieraista pyydetään

Yleiskokous päätti pyytää ehdotuksia kansainvälisiksi vieraiksi. 25.2. Mennessä. Esittäkää vierasta ja perustelkaa lyhyesti esityksenne. Sosiaalifoorumi on varannut rahaa yhden kansainvälisen vieraan kutsumiseen. Ehdotukset voi lähettää osoitteeseen sosiaalifoorumi@riseup.net

Vuoden 2019 teemat ovat luonnosasteella, ja olemme suunnitelleet seuraavia:

  • Rauha ja yhteisöllinen muutos – syrjimättömyys – seis rasismi
  • Jalka kahdessa paikassa – uusi kansalaistoiminta
  • Työelämä ja talous: kätketyt kamppailut
  • Ympäristöoikeudenmukaisuus
  • Marginaalit auki / vähemmistökulttuurit / DIY

Perinteiseen tyyliinsä teemat ovat ennen kaikkea suuntaa antavia, eivätkä sido osatapahtumien järjestäjiä pitäytymään tiukasti niissä. Osatapahtumissa kuitenkin sitoudutaan noudattamaan Sosiaalifoorumin arvoja, jotka nekin löydät kotisivuilta.

Näiden teemojen koordinointiin tarvitsemme ihmisiä, jotka yhdessä muodostavat Sosiaalifoorumin ohjausryhmän. Onko teidän järjestössänne jollakulla intoa vaikuttaa Sosiaalifoorumin ohjelman kokoonpanoon myös laajemminkin?

Kannustamme yhteistyöhön tapahtumissa, rohkeisiin ja osallistaviin avauksiin ja keskusteluihin sekä kokeilemaan yhä uusia osatapahtumamuotoja! Perinteisten seminaarien ja työpajojen lisäksi foorumissa on tilaa myös vaikka piirikeskusteluille, elokuville, yhteisötaiteelle ja näytteilyille sekä paljon muullekin.

Kevään yleiskokousaikataulu:

  • Ke 27.2. Klo 17.30
  • Ke 27.3. Klo 17.30
  • Ke 16.4. Klo 17.30
  • Ke 15.5. Klo 17.30

Lisätietoja:

www.sosiaalifoorumi.fi – kotisivuiltamme löydät Sosiaalifoorumin arvot, tietoa tulevista yleiskokouksista ja muuta tarpeellista.

Share