Ilmoittautumisaikaa jatkettu: ilmoittaudu mukaan 6.3.2017 mennessä!

Vielä ehtii ilmoittautua mukaan Suomen sosiaalifoorumiin, joka järjestetään toistamiseen pop up -muotoisena, tällä kertaa keskittyen Helsingin Kallion alueelle, lauantaina 1.4.2017.

Pidennetty ilmoittautumisaika päättyy maanantaina 6.3.2017!

Sosiaalifoorumi koostuu eri järjestöjen ja verkostojen tekemistä tapahtumista – tule sinäkin mukaan järjestämään osatapahtuma. Tapahtuma voi olla keskustelu, työpaja, luento, elokuvaesitys tai vaikka jotain ennennäkemätöntä. Tapahtumaan ovat tervetulleita järjestöt, liikkeet, verkostot ja muulla tavoin järjestäytyneet yhteiskunnalliset ryhmät! Sosiaalifoorumissa tapahtumat järjestetään aina yhteistyössä vähintään yhden muun järjestön tai vastaavan tahon kanssa.

Vuoden 2017 sosiaalifoorumi rakentuu seuraavien teemojen ympärille:

”Yhdessä!” (Rauha, solidaarisuus ja ihmisoikeudet)
“Media ja manipulointi” (Julkisuus, tiedonlevitys ja sananvapaus)
”Talouden ylivallasta todelliseen demokratiaan” (Työ, talous ja valta)
”Oikeudenmukaisuutta rajallisella maapallolla” (Ympäristö, ilmasto ja luonnonvarat)
”Yhdenvertaisuutta!” (Hyvinvointi, julkiset palvelut ja valinnanvapaus)

Ohjelma-ilmoittautumisen voi tehdä Sosiaalifoorumin verkkosivuilla maanantaihin 6.3. mennessä: Toimintaohjeet ja ilmoittautumislomake

 

Mikä sosiaalifoorumi?

Suomen sosiaalifoorumi (SSF) on prosessi, joka kulminoituu vuosittain kymmenistä osatapahtumista koostuvaan Sosiaalifoorumi-tapahtumaan. Foorumin järjestävät yhteistyössä eri kansalaisjärjestöt, ja työtä organisoidaan säännöllisten, kaikille avoimien yleiskokousten kautta. Tapahtuma on sitoutunut Maailman sosiaalifoorumin peruskirjaan pohjautuviin, toimintaa ohjaaviin arvoihin.

Tapahtuman suunnitteluun voi mukaan lähteä järjestön, ryhmän tai verkoston edustajana tai yksityishenkilönä. Suomen sosiaalifoorumin suunnittelu ja päätöksenteko on avoin ja demokraattinen prosessi, jossa jokaisen osallistujan ääni on tasavertainen.

Sosiaalifoorumin päätökset tehdään yleiskokouksessa, joka on avoin kaikille kiinnostuneille. Viimeinen Sosiaalifoorumia edeltävä yleiskokous järjestetään keskiviikkona 15.3. klo 17:30 Kepan kokoustiloissa Vallila-huoneessa. Kepan osoite on Elimäenkatu 25-27, 5. krs, Helsinki. Alaoven ollessa lukossa käyttäkää summeria/ovipuhelinta (Kepa, järjestötilat).

Sosiaalifoorumi järjestetään täysin kansalaisyhteiskunnan voimin – suuri kiitos tapahtuman tukijoille!

Suomen hallitus leikkasi myös järjestöjen viestintä- ja globaalikasvatustukea 65 %, minkä seurauksena myös Sosiaalifoorumi on jäänyt täysin ilman valtion tukea. Sosiaalifoorumi järjestetään nyt toisen kerran talkoovoimin ja järjestöjen ja kansalaistoimijoiden välisellä yhteistyöllä. Koska valtion rahoitusta ei ole, on tapahtuman toteutuminen täysin järjestöjen, ay-liikkeen, seurakuntien ja muiden tukijoiden tarjoamien tilojen, lahjoitusten ja muun avun varassa.

Suomen sosiaalifoorumi onkin saanut taloudellista tukea jo isolta joukolta organisaatioita:
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT, Helsingin Kirvesmiehet, Helsingin Metalli osasto 5, Hyvinvointivaltion vaalijat HYVA, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Kansalaisfoorumi, Kansan Sivistystyön Liitto KSL, Kepa, Posti-ja logistiikka-alan unioni PAU Pasilan osasto, Rakennusliitto, Suomen sosiaali ja terveys SOSTE, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL, Y-Säätiö

Toivomme, että ohjelmien järjestäjät tukevat mahdollisuuksiensa mukaan parhaaksi katsomallaan tavalla tämän ainutlaatuisen kansalaisfoorumin toteuttamista. Erityistä tarvetta on teemaohjelmien koordinaatiolle sekä vapaaehtoisille, jotka avustavat järjestelyissä tapahtumapäivänä. Ota yhteyttä tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori Iina Heikkilään, iina.heikkila@kansalaisfoorumi.fi / sosiaalifoorumi@riseup.net

Saa ajankohtaista tietoa Sosiaalifoorumista

Sosiaalifoorumin tiedotus on siirtymässä uudelle sähköpostilistalle. Jos haluat liittyä uudelle sähköpostilistalle, lähetä lisäyspyyntö otsikolla “Sähköpostilistalle” osoitteeseen sosiaalifoorumi@riseup.net, joka toimii myös sosiaalifoorumin yleissähköpostiosoitteena. Aikaisemmin tulleet liittymispyynnöt ovat muistissa, vaikka uusi lista ei vielä ole toiminnassa.

Sähköpostilistan lisäksi voit seurata Sosiaalifoorumin viestintää ja osallistua keskusteluun verkossa:

Ajankohtaisia kuulumisia löydät somesta myös aihetunnisteella #sosiaalifoorumi. Tänä vuonna kannattaa seurata myös tunnisteita #SSF2017 ja #rohkeitaratkaisuja.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *