Sosiaalioorumin yleiskokous 22.10. klo 17

Tervetuloa Suomen Sosiaalioorumin seuraavaan yleiskokoukseen 22.10. klo 17 Seurakuntien talossa, Kolmas linja 22, Helsinki. Kokous on avoin kaikille kiinnostuneille, ja etenkin mukaan toivotaan Sosiaalifoorumiin osallistumista suunnittelevia järjestöjä.

Keskeinen aihe kokouksessa on ensi kevään Pop up sosiaalifoorumi, joka aiotaan järjestää joko 23.4. tai 16.4.

Ajatuksena on tehdä kevyemmällä organisaatiolla Sosiaalifoorumin pop up -tapahtuma, joka koostuu erilaisista itse organisoiduista keskusteluista sekä yhteisestä iltatilaisuudesta.

Share

Vapaaehtoiseksi sosiaalifoorumiin?

Tule vapaaehtoiseksi Suomen sosiaalifoorumiin! Vapaaehtoisena pääset mukaan tekemään vuoden mielenkiintoisinta kansalaisfoorumia.

Sosiaalifoorumiin haetaan vapaaehtoisia eri tehtäviin viikonlopun 20.-21.4. aikana. Vapaaehtoisia tarvitaan muun muassa info-tiskille, seminaarivetäjien avuksi, dokumentoimaan tapahtumaa ja tekemään kävijäkyselyä. Käyttöä on myös valo- ja videokuvaustaitoisille vapaaehtoisille. Vapaaehtoiset työskentelevät noin 4 tunnin työvuoroissa viikonlopun aikana. Kiitokseksi työstään vapaaehtoiset saavat ruokailla ilmaiseksi Arbiksen ravintolassa sekä työtodistuksen. Vapaaehtoisilla on myös mahdollisuus osallistua tapahtuman iltabileisiin alennushintaan.

Vapaaehtoisille järjestetään lyhyt info- ja perehdytystilaisuus myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

lmoittaudu vapaaehtoiseksi koordinaattori Maarit Tervolle (maarit.tervo@tsl.fi). Kerro viestissä lyhyesti itsestäsi, mahdollisista erityistoiveista tehtävien suhteen sekä aika, jolloin olisit käytettävissä foorumin aikana. Työvuorot sijoittuvat aikavälille (noin) la 20.4. klo 8-20 ja su 21.4. klo 8-18.

Share

Sosiaalifoorumi 2013

Suomen Sosiaalifoorumi järjestetään 20.-21.4.2013 Helsingin ruotsinkielisellä työväenopistolla, Arbiksella, osoitteessa Dagmarinkatu 3, Helsinki. Ohjelmaa luvassa la 20.4. klo 10-18 ja su 21.4. klo 11-17.

Suomen Sosiaalifoorumi on viikonlopun mittainen tapahtuma, joka muodostuu kymmenistä osatapahtumista. Tapahtumaan on järjestämässä sisältöjä suuri joukko erilaisia kansalaisjärjestöjä, verkostoja, yhteiskunnallisia liikkeitä, ay-liikkeitä, kirkollisia ja kulttuurialan toimijoita. Vuoden 2013 Sosiaalifoorumin tili- ja vastuujärjestönä toimii Työväen Sivistysliitto TSL ry.

Ilmoittautumiset osatapahtumien järjestäjäksi ovat nyt käynnissä, ilmoita seminaarista täällä: http://www.sosiaalifoorumi.fi/jarjesta-seminaari/.

Share

Seuraava yleiskokous 3.12.2012 klo 13

Tervetuloa Suomen Sosiaalifoorumin kaikille avoimeen yleiskokoukseen ma 3.12.2012 klo 13 Työväen Sivistysliitossa Siltasaarenkatu 4, 7.krs. Helsinki. Kokouksessa on tarkoitus sopia vuoden 2013 foorumin teematalojen aiheet (jossain muodossa ainakin työ; eriarvoistuminen; demokratia ja ihmisoikeudet; kulttuuri, media ja taide; talous;rauhankysymykset) ja pohtia koko foorumin teemaa, jonka tulisi liittyä ihmisarvoon ja arvokkuuteen (dignity).
Voit lähettää omia ehdotuksia ja ideoita sekä koko foorumin teemasta että teemataloista Päiville jo ennen kokousta. Myös työpajoja, seminaareja yms. voi jo ehdottaa.

Yhteyshenkilö Päivi
paivi.vartiainen-ora(at)tsl.fi

Share

Sosiaalifoorumi 2012 käynnisti kevään 21.-22.4.

Suomen Sosiaalifoorumi käynnisti jälleen kevään yhteiskunnallisella keskustelulla, kulttuurilla ja kohtaamisilla. Mukana viikonlopun tapahtumissa oli jälleen noin 2500 osallistujaa ja ennätykselliset 130 kansalaisliikettä ja järjestöä. Kiitos kaikille eri tavoin osallistuneille!

Arbiksella järjestettiin viikonlopun aikana 60 maksutonta tilaisuutta. Lauantai-ilta huipentui Pandin järjestämään rauhankonserttiin ravintola Kaisaniemessä. Viikonlopun ohjelma on vielä nähtävissä verkkosivuilla.

Foorumin teemoista voi lukea lisää myös Voima-lehden välissä ilmestyneestä Sosiaalifoorumi-lehdestä, joka on saatavilla Voiman jakelupisteistä.

Kansainvälisen Occupy-liikkeen hengessä Sosiaalifoorumissa käytiin tänä vuonna jatkuvaa, vapaamuotoista keskustelua koko viikonlopun kestäneessä torikokouksessa, jossa jokainen sai kertoa mielipiteensä paremmasta yhteiskunnasta. Torikokous oli käynnissä Arbiksen liikuntasalissa tapahtuman aikana. Torikokouksen avauksessa kuultiin mm. ministeri Heidi Hautalan videotervehdys, Helsingin piispa Irja Askolan puhe demokratiasta sekä kansainvälisten vieraiden tervehdykset. Sosiaalifoorumin päätöstilaisuudessa yli sata osallistujaa summasi foorumin antia ja sosiaalifoorumiliikkeen tulevaisuutta.

Mielenkiintoisia haastatteluja ja ääniblogeja foorumin teemoista löydät Keskusteluja-osiosta. Muutamia seminaarimateriaaleja löytyy täältä

Sosiaalifoorumin julisteen voit ladata tästä: SSF2012 juliste FINAL Julisteen kuva kevyemmässä postikorttimuodossa: SSF Postikortti FINAL

Sosiaalifoorumin lehtiin voit tutustua täällä:

Read the Social forum info in English here:

Share
1 2