Tiedote 18.4.2013

Sosiaalifoorumin kansainvälisinä vieraina vahvoja naistoimijoita ja alkuperäiskansa-aktiiveja

Suomen sosiaalifoorumin kansainvälisinä vieraina Helsingin Arbiksella 20.-21.4. nähdään tänä vuonna vahvoja toimijanaisia Etelä-Amerikasta, Intiasta ja Norjasta sekä adivasi-aktiiveja Intiasta. Esillä ovat erityisesti maanomistuskysymykset ja naisten asema.

Ednalva Moreira Gomes edustaa Brasilian maattomien maatyöläisten liikettä (MST). Gomes puhuu sosiaalifoorumissa maakaappausten ja ruoantuotannon suuryhtiövetoisen mallin vaikutuksesta ruokaturvaan ja kehitysmaiden elinolosuhteisiin. Suomessa erityisesti Stora Enso on ollut Brasiliassa toistuvissa konflikteissa paikallisten viranomaisten ja maattomien maatyöläisten kanssa. MST on eräs maailman suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista sosiaalisista liikkeistä ja osa kansainvälistä La Via Campesina -liikettä.

Sosiaalifoorumiin osallistuvat myös Intian adivasi-alkuperäiskansaa edustavat Sabitri Patra ja Xavier Kujur. Patra ja Kujur toimivat, puhuvat ja kirjoittavat adivasien elinehtoja, metsää ja metsäelämää, itsehallintoa, identiteettiä, kulttuuria, kansalaisliiketoimintaa ja ympäristöä koskevien oikeuksien puolesta.

Kuuban kommunistisen nuorisoliiton edustaja Lizette Gonzalez Garcia johtaa Teknistä nuorisoprikaatia, joka organisoi maan nuorille talkootyötä koulujen kesälomien aikana. Suomeen hän saapuu puhumaan Kuuban nykytilasta ja etenkin siitä, miten Kuuba onnistuu täyttämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

Intialainen Namrata Bali on naisten työllisyyttä edistävän SEWA:n (Self Employed Women’s Association) puheenjohtaja. SEWA on vuonna 1972 perustettu järjestö, joka toimii naisjärjestönä, ammattiliittona ja osuuskuntana itsensä työllistäville naisille. Järjestöllä on yli miljoona jäsentä ympäri Intiaa. Bali osallistuu sosiaalifoorumissa globaalia solidaarisuutta ja naisten asemaa koskeviin tilaisuuksiin.

Ingeborg Breines on norjalainen rauhankulttuurin asiantuntija ja Unesco-veteraani. Hän on tehnyt pitkän uran rauhankulttuurin tehtävissä muun muassa kansainvälisessä rauhanjärjestö IPB:ssä (International Peace Bureau) ja Unescossa. Breines osallistuu sosiaalifoorumissa Rauhankulttuuri vs vihankulttuuri -seminaariin.

Sosiaalifoorumissa nähdään myös syyrialainen, Alepposta kotoisin oleva kuvataiteilija Nihad Wicho. Wicho osallistuu Väkivallattomuus eri uskonnoissa- ja Rauhantyö, naiset ja media -seminaareihin.

Suomen sosiaalifoorumi on kansalaiskeskustelun areena. Tapahtumassa järjestetään yli 60 seminaaria yli 100 kansalaisjärjestön voimin. Kaikkiin seminaareihin on vapaa pääsy.

Katso tarkempi ohjelma: http://www.sosiaalifoorumi.fi/koko-ohjelma/ Lisätietoja pressitilaisuuksista: http://www.sosiaalifoorumi.fi/medialle-201/

Haastattelupyynnöt: Tiedottaja Helka Repo, puh: 040 483 8895, helka.repo@tsl.fi

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *